Quiche met kaas & bosui

Voor 10-12 kleine puntjes

Ingrediënten

Voor het deeg:

✓ 125 gr boter
✓ 200 gr bloem
✓ 1 ei
✓ snuf zout

Voor de vulling:

✓ 2 eieren
✓ 75 gr creme fraiche
✓ 10 sprietjes bieslook
✓ peper
✓ 5 bosuitjes
✓ 75 gr ricotta
✓ 100 gr geitenkaas (rolletje)
✓ 75 gr feta

Extra nodig:

✓ Quichevorm met een diameter van 23 cm
✓ Bakpapier
✓ Steunvulling
✓ Deegroller

Zo maak je de quiche

1. Kneed de boter met de bloem, het ei en het zout tot een deeg en zet het deeg afgedekt in de koelkast tot gebruik (minimaal een uur).
2. Vet de quichevorm licht in met olijfolie en verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en leg deze op het bebloemde aanrecht. Bebloem het deeg ook lichtjes en rol het vervolgens uit tot een ronde lap die iets minder dan een halve centimeter dik is.
4. Haal het deeg voorzichtig van het aanrecht af en bekleed de vorm met het deeg. Snijd eventueel overtollig deeg weg.
5. Bedek de bodem met bakpapier en leg er een steunvulling op, bijvoorbeeld keramische knikkers (als je die niet hebt, kun je ook gedroogde bonen of rijst gebruiken).
6. Bak de bodem 15 minuten en verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier. Bak de quichebodem daarna nog 5 minuten af.
7. Laat de quichebodem helemaal afkoelen en maak ondertussen de vulling.
8. Klop hiervoor de eieren los met de creme fraiche, de fijngesneden bieslook en flink wat peper.
9. Snijd de bosui in ringetjes en roer deze ook door het eimengsel.
10. Verdeel de ricotta over de bodem van de quiche. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en verdeel deze ook over de bodem. Verbrokkel de feta en verdeel over de quichebodem. Druk lichtjes aan.
11. Giet het ei-bosui mengsel over de kaas en bak de quiche in 35 minuten af op 180 graden.
12. Serveer warm of lauw. Eet smakelijk!

Geschreven op: 9 april 2019
Sandra
Eigenaresse Culi Sandra
Voor mij geen 7-gangen diners, maar eenvoudige en snelle gerechten. Op mijn blog vind je meerdere malen per week nieuwe recepten, leuke hotspots en meer.