Chocoladeletters versieren

Voor 6 letters, 15 minuten voorbereiden, daarna versieren.

Wil jij iets leuks doen op de dag dat je Sinterklaas gaat vieren? Ga dan je eigen chocoladeletter versieren! Heel erg leuk met de kids, maar ook erg gezellig met je vriendinnen. Als je een Sinterklaas High Tea wil organiseren, kun je ervoor kiezen om kleine chocoladeletters te maken. Maar als je het gewoon voor de fun doet, kun je beter een lekkere grote maken.

Ingrediënten:

✓ 6 chocoladeletters (met jouw voorletter)
✓ 300 gram chocolade (melk, puur of wit)
✓ 90 gram roomboter (op kamertemperatuur)
✓ Decoratie! Dit kan alles zijn wat jij leuk vindt, zoals pepernoten, spikkels (discodip), chocoladepietjes, kruidnoten en M&M’s.

Sinterklaas-chocoladeletter

Zo versier je je chocoladeletters

  1. Leg de chocoladeletters klaar
  2. Stop alle decoratie in aparte bakjes zodat iedereen dit makkelijk kan pakken om te versieren.
  3. Smelt de 300 gram chocolade au bain marie, of in een schaaltje boven het water, of in de magnetron (elke 15 seconden even omscheppen).
  4. Roer de chocolade goed door.
  5. Als de chocola gesmolten is voeg je al roerend de boter toe.
  6. Is het een gesmolten geheel geworden? Schep het mengsel dan in de spuitzak(ken).

Iedereen kan aan de slag gaan met het versieren van zijn chocoladeletter. Zo kun je leuke vormpjes maken met de spuitzak op je chocoladeletter. Hierover heen kun je de verschillende versiersels strooien. Wie maakt het leukste chocoladeletter meesterwerk?

Als jullie uit versierd zijn, kun je de chocoladeletters bewaren in tupperware bakjes in de koelkast. Bewaar je ze tot Sinterklaasavond, of zijn ze dan al op?

Sinterklaas

Geschreven op: 26 november 2019
Marel
Redactie HighTea.nl
Als content marketeer werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl