1,5 uur bereiding, 20 minuten oven tijd.
Een regenboogtaart is niet alleen erg lekker, maar het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Dit is dé taart voor op een verjaardag, feestje of voor als er vrienden en familie op bezoek komen. Daarnaast is dit ook een hele leuke taart om te maken op een vrije dag met de kids. Zij zullen dit gegarandeerd leuk vinden.
✓ 300 gr suiker
✓ 1 el vanille extract
✓ 300 gr bloem
✓ 2 tl bakpoeder
✓ ½ tl baking soda
✓ 170 gr boter
✓ 3 eieren
✓ snuf zout
✓ 80 ml zonnebloemolie
✓ 160 ml volle melk
✓ 4 verschillende kleuren kleurstof (of gebruik dezelfde kleuren om en om)
Je kunt zelf kiezen hoeveel lagen je maakt, deze taart is 4 lagen.
✓50 gr bloem
✓230 ml melk
✓2 el vanille extract
✓300 gr boter
✓500 gr poedersuiker
✓snufje zout
Als alle vier de cakes gebakken zijn, laat je ze eerst helemaal afkoelen. Pak dan een groot bord of serveerschaal. Leg hierop een cakelaag en smeer hier een crèmelaag tussen, herhaal dit tot alle lagen op zijn. Smeer dan om heel de taart een dun laagje crème. Zet de taart voor een kwartiertje in de koelkast om op te stijven. Breng daarna nog een laagje crème aan. Je kunt ervoor kiezen om de regenboogtaart nog extra te versieren met sterretjes (zoals op de foto) of met M&M’s. Zet de taart vervolgens nog een kwartiertje in de koelkast. Als de regenboogtaart echt koud is, kun je het makkelijkste stukjes snijden. Serveer met een lekkere kop (ice) thee en geniet!
Wil je meer taarten bakken? Lees dan de High Tea recepten.