Regenboogtaart

1,5 uur bereiding, 20 minuten oven tijd.

Een regenboogtaart is niet alleen erg lekker, maar het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Dit is dé taart voor op een verjaardag, feestje of voor als er vrienden en familie op bezoek komen. Daarnaast is dit ook een hele leuke taart om te maken op een vrije dag met de kids. Zij zullen dit gegarandeerd leuk vinden.

Regenboogtaart

Ingrediënten gekleurde cakelagen

✓ 300 gr suiker
✓ 1 el vanille extract
✓ 300 gr bloem
✓ 2 tl bakpoeder
✓ ½ tl baking soda
✓ 170 gr boter
✓  3 eieren
✓ snuf zout
✓ 80 ml zonnebloemolie
✓ 160 ml volle melk
✓ 4 verschillende kleuren kleurstof  (of gebruik dezelfde kleuren om en om)
Je kunt zelf kiezen hoeveel lagen je maakt, deze taart is 4 lagen.

Ingrediënten crèmelaag

✓50 gr bloem
✓230 ml melk
✓2 el vanille extract
✓300 gr boter
✓500 gr poedersuiker
✓snufje zout

Zo maak je de regenboogtaart

  1. Begin met de crèmelaag.
  2. Voeg de bloem en melk samen in een pan en breng het aan de kook (tot het omhoog komt)
  3. Blijf roeren met een garde.
  4. Voeg het vanille extract toe en laat het mengsel dan een half uur afkoelen in de koelkast.
  5. Snijd de boter (op kamertemperatuur) in kleine blokjes. Klop de boter met de garde en voeg de
  6. poedersuiker toe (doe dit in delen).
  7. Voeg daarna het mengsel toe en mix tot een geheel.

 

  1. Begin aan de cakelaag.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Zeef het bakpoeder, de bloem en soda.
  4. Mix de eieren in een kom met melk, olie en vanille.
  5. Pak een grote kom en meng hier de boter, zout en suiker in, tot een mengsel.
  6. Voeg daarna de rest toe en klop het goed door.
  7. Verdeel in vier delen en voeg per deel kleurstof toe.
  8. Als je meerdere bakvormen hebt, kun je ook in één keer de vier cakelagen afbakken.
  9. Vet de zijkanten van je bakvorm in en leg een vel bakpapier op de onderkant.
  10. Vul de bakvorm(en) met een mengsel en bak 20 minuten in de oven.

Smullen maar

Als alle vier de cakes gebakken zijn, laat je ze eerst helemaal afkoelen. Pak dan een groot bord of serveerschaal. Leg hierop een cakelaag en smeer hier een crèmelaag tussen, herhaal dit tot alle lagen op zijn. Smeer dan om heel de taart een dun laagje crème. Zet de taart voor een kwartiertje in de koelkast om op te stijven. Breng daarna nog een laagje crème aan. Je kunt ervoor kiezen om de regenboogtaart nog extra te versieren met sterretjes (zoals op de foto) of met M&M’s. Zet de taart vervolgens nog een kwartiertje in de koelkast. Als de regenboogtaart echt koud is, kun je het makkelijkste stukjes snijden. Serveer met een lekkere kop (ice) thee en geniet!

Wil je meer taarten bakken? Lees dan de High Tea recepten.

Regenboogtaart

Geschreven op: 23 maart 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl