Snelle cinnamon rolls

15 minuten bereiden, 6 cinnamon rolls.

Wat kunnen cinnamon rolls lekker zijn. Vooral als lekker ontbijtje op zondagochtend, maar ook als zoetigheid tussendoor. Wanneer je ze ook op tafel wil zetten, deze cinnamon rolls vallen altijd in de smaak. En daarnaast zijn ze op deze manier nog eens super makkelijk en snel om te maken.

Snelle cinnamon rolls

Ingrediënten

✓ 1 blikje croissantdeeg
✓ 2 tl kaneel
✓ 50 gr roomboter
✓ 3 el (basterd)suiker

Zo maak je de snelle cinnamon rolls

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak het blikje croissantdeeg open en rol het deeg helemaal uit.
  3. Druk met je vinger alle naden dicht, zodat het één stuk deeg wordt.
  4. Meng in een kommetje de boter en kaneel door elkaar.
  5. Smeer het deeg ermee in.
  6. Strooi vervolgens de suiker eroverheen.
  7. Rol het deeg vervolgens weer op (met het kaneel mengsel naar binnen).
  8. Snijd het deeg in 6 gelijke stukken. Let erop dat je het deeg recht oprolt en afsnijdt, anders krijg je een gekke cinnamon roll zoals rechts op de foto. (Die was overigens net zo lekker als de rest).
  9. Schuif ze nu voor 10 minuten in de oven.

Als de snelle cinnamon rolls klaar zijn kun je ze direct opdienen. Ze zijn namelijk heerlijk als ze nog een beetje warm zijn. Je kunt ze in de koelkast nog ongeveer 2 dagen bewaren, dus je kunt ze ook van tevoren maken. Ze zijn lekker voor elk moment. Wil je iemand verrassen met een lekker ontbijtje of met iets zoets in de middag? Dan zet je deze cinnamon rolls in een handomdraai op tafel.

Meer inspiratie nodig? Lees dan onze andere High Tea recepten.

Snelle cinnamon rolls

Geschreven op: 26 mei 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl