Stroopwafel taart

20 min bereiden, 3 uur opstijven.

Als Nederlands High Tea platform kon deze stroopwafel taart natuurlijk niet ontbreken aan onze recepten. Ik ben normaal gesproken al gek op stroopwafels, vooral die hele grote warme stroopwafels die je bij de bakker kunt halen. Maar dit recept voor stroopwafel taart tilt de beleving van stroopwafels naar een heel ander level. Lees, maak en geniet!

Stroopwafel taart

Ingrediënten

✓3 pakken stroopwafels
✓600 gr monchou
✓500 ml slagroom
✓3 el basterdsuiker
✓2 el kaneel
✓2 zakjes vanillesuiker
✓2 zakjes klopfix

Zo maak je de stroopwafel taart

  1. Vet je bakvorm in met boter en zet opzij.
  2. Hak de stroopwafels (2 pakjes) klein en verwarm deze kort in het pannetje zodat de stroop een beetje smelt.
  3. Doe de stroopwafelstukjes vervolgens in de bakvorm en druk dit goed aan.
  4. Klop de slagroom en klopfix luchtig in een kom.
  5. Pak een andere kom en klop hier lichtjes de monchou in op, voeg dit dan bij het slagroom mengsel.
  6. Voeg hier ook de kaneel, basterdsuiker en vanillesuiker aan toe.
  7. Schenk dit mengsel in de bakvorm en strijk het mooi glad.

De stroopwafel taart is klaar! Je kunt de taart het beste een uur of 3 op laten stijven in de koelkast, dan wordt hij het lekkerste. Voor het serveren kun je het overige pak stroopwafels in stukjes breken en eroverheen strooien. Genieten maar!

Stroopwafel taart

Geschreven op: 9 juni 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl