Suikervrije kwarktaart met amandelbodem

20 min bereiden, 15 min in de oven.

Als je een High Tea aanbiedt, dan moet je steeds vaker rekening houden met dieetwensen. Om het voor iedereen mogelijk te maken om te genieten van een taartje, is het leuk om te experimenteren met verschillende recepten. Aangezien kwarktaart een van mijn lievelingstaarten is, wilde ik graag een variatie uitproberen van deze taart. Mag of wil jij geen suiker eten? Dan is deze kwarktaart vrij van geraffineerde suikers wat voor jou.

Suikervije kwarktaart

Ingrediënten

Voor de bodem:

✓ 100 gr amandelmeel
✓ 100 gr havermout
✓ 3 el honing
✓ 3 el kokosolie
✓ 1 tl bakpoeder
✓ snuf zout

Voor de kwarklaag:

✓ 500 gr magere kwark
✓ 200 gr frambozen
✓ 6 gelatineblaadjes (of agar-agar)

Zo maak je de suikervrije kwarktaart

De bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe alle ingrediënten van de bodem samen in een kom.
  3. Kneed dit samen tot een mooi deeg.
  4. Pak een springvorm van 18 cm, leg hier bakpapier in en smeer de randen in met kokosolie.
  5. Prik gaatjes in de bodem.
  6. Bak de boven voor 15 minuten in de oven.

De kwarklaag:

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  2. Pureer of prak de frambozen fijn.
  3. Verwarm de frambozen en gelatine in een pannetje tot alles gesmolten is.
  4. Doe de kwark in een kom en schep de frambozenpuree hier doorheen.
  5. Schep het mengsel over de bodem en laat dit 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Leg hier eventueel nog wat framboosjes of frambozenpuree op.

Ga jij deze suikervrije kwarktaart proberen? Laat ons dan even weten of jij dit een succes vond. Wil jij meer suikervrije taartjes proberen? Dan is een suikervrije High Tea echt wat voor jou.

Suikervrije kwarktaart

Geschreven op: 12 februari 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl