15 scones, 20 min bereiden, 17 min in de oven.
Het aantal veganisten blijft groeien! Veel horecalocaties houden hier rekening mee, hierdoor zie je ook steeds vaker een Vegan High Tea. Wil jij zelf een Vegan High Tea organiseren of houd jij gewoon van bakken? Dan is dit recept voor vegan scones aan te raden.
✓ 250 ml sojamelk (eventueel te vervangen door amandel- of havermelk)
✓ 150 gram plantaardige margarine (verkrijgbaar bij Albert Heijn, in een blok)
✓ 60 gram suiker
✓ 500 gram tarwebloem (+ extra voor uitrollen)
✓ 4 tl bakpoeder
✓ ½ tl zout
✓ Eventueel kun je rozijnen toevoegen (100 gram: 10 minuten weken in heet water en daarna uitknijpen).
✓Jam (om op de scones te smeren)
Het beslag van de scones:
Het vormen en afbakken van de scones:
Laat de scones even afkoelen en snijd ze dan open en smeer de boter en jam op de bovenkant. Ze zijn het allerlekkerste op de dag dat je ze gemaakt hebt, dus ik zou zeggen: begin er gelijk aan!