Witte asperge taart

Één hartige taart, 45 minuten bereiden.

Het is lente en natuurlijk ook het echte asperge seizoen. Op dit moment zijn de asperges het lekkerste en volop verkrijgbaar. Laten we daar mooi gebruik van maken: maak deze heerlijke hartige taart met witte asperges!

Asperge taart

Ingrediënten

✓ 6 witte asperges
✓ 3 eieren
✓ 2 bosuien
✓ halve courgette
✓ 5 plakjes taartdeeg of bladerdeeg
✓ 100 gr (Parmezaanse) kaas
✓ 200 gr crème fraiche

Zo maak je de witte asperge taart

  1. Verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bosui fijn en de courgette in blokjes.
  3. Fruit dit voor 3 minuten aan in de koekenpan (met een beetje olijfolie).
  4. Snijd het harde kontje van de asperges eraf en hak de rest in blokjes.
  5. Voeg de asperge toe in de pan en bak 3 minuutjes mee.
  6. Bak een kom en doe de eieren hierin. Klop ze los.
  7. Doe de crème fraiche erbij en klop mee.
  8. Voeg een snufje peper en zout toe.
  9. Rasp de kaas en doe de helft hiervan bij het mengsel met ei.
  10. Haal de pan van het vuur en schep de gebakken groenten ook bij het mengsel. Schep het goed door elkaar.
  11. Vet de springvorm in met boter en bekleed de vorm met het deeg. Prik wat gaatjes erin.
  12. Giet het mengsel in de springvorm en verdeel de kaas over de bovenkant.
  13. Zet de taart voor 30 minuten in de oven.

Als de taart goudbruin is, dan is hij klaar. Meestal ruikt de hele kamer al heerlijk voordat hij klaar is. Je kunt de witte asperge taart even laten afkoelen en daarna kun je meteen aanvallen. De taart is het lekkerste als hij nog warm is! Maar de dag daarna is hij koud (vanuit de koelkast) ook nog erg lekker. Geniet ervan! Wil je nog een toetje? Kies dan iets lekkers uit onze High Tea recepten.

Asperge taart

Geschreven op: 14 mei 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl