6x rustgevende thee om te kunnen ontspannen

Neem je wel genoeg tijd voor jezelf? In de drukte van de dag schiet het er vaak bij in om een chill moment in te plannen. Terwijl het juist heel belangrijk is om tijd te nemen voor jezelf en voldoende te relaxen. Er zijn veel ballen hoog te houden, zoals werk, sociale gelegenheden en het runnen van het huishouden. Om ervoor te zorgen dat je dit allemaal kunt managen, hebben wij de fijnste thee op een rijtje gezet, zodat je echt even kunt ontspannen.

Kamille thee

Kamille thee staat bekend als dé ultieme cafeïnevrije thee om te relaxen. Het helpt je geest tot rust te komen en heeft tevens ontstekingsremmende eigenschappen voor je lichaam. Dankzij de aanwezigheid van apigenine werkt kamille thee niet alleen ontspannend, maar ook stressverlagend. Bovendien kan dit wonderdrankje bijdragen aan een goede nachtrust, waardoor het perfect is voor een zorgeloze start van de nacht.

Groene thee

In groene thee zit de stof l-theanine. Dit is een aminozuur die bekendstaat een kalmerend effect op de hersengolven te hebben. Het fijne van groene thee is dat het je helpt ontspannen terwijl je wel scherp blijft. Daarnaast heeft het ook een positieve werking op je stemming. Twee vliegen in één klap!

Thee met valeriaanwortel

Als je op zoek bent naar een natuurlijke oplossing tegen onrust op de lange termijn, kun je beginnen met het drinken van thee met valeriaanwortel. Valeriaanwortel heeft namelijk naast het verminderen van stress ook effect op angst, een onrustig gevoel en slaapgebrek. Wanneer je 2 tot 4 weken regelmatig thee met valeriaanwortel drinkt kun je de voordelen al ervaren.

Jasmijnbloesem thee

Ervaar je plotseling veel stress of worstel je met een zwaarmoedig gevoel en wil je je beter in je vel voelen? Probeer dan eens heerlijke jasmijnbloesem thee. De aroma van deze thee maakt het direct tot een verwenmoment. De geur van jasmijn heeft een heilzame, opbeurende en zintuigprikkelende werking, wat helpt bij het relaxen.

Lavendel thee

Lavendel is niet alleen prachtig om in de tuin van te genieten, maar kan ook nog eens heerlijk zijn als thee. Lavendel kan een gevoel van rust en kalmte in je hersenen opwekken, waardoor het zeer geschikt is om te drinken wanneer je behoefte hebt aan een ontspannen moment. Naast het rustgevende effect kan lavendel thee ook helpen bij een zonnesteek of hoofdpijn. Maak daar gebruik van.

Pepermunt thee

Pepermunt thee wordt vaak gebruikt bij goede nachtrust of slaap lekker thee. De menthol in deze thee heeft een ontspannende werking op de spieren, waardoor het een effectief middel tegen stress en slapeloosheid kan zijn. Heb je zin in iets anders? Drink dan heerlijke verse munt thee, extra leuk als je deze uit eigen tuin plukt.

Neem even de tijd

Naast dat je kunt letten op welke thee je drinkt, is het ook belangrijk stil te staan bij wat je precies doet. Zo kan een kwartiertje uittrekken voor een kopje thee drinken en gewoonte worden in jouw dag die ook kan bijdragen aan het kalmeren van je gemoedstoestand. Zorg dat je de handelingen bewust uitvoert en maak er een momentje voor jezelf van.

Genieten van de lekkerste smaken

Benieuwd welke thee goed voor jou kan werken? Waarom zou je niet een paar verschillende theesoorten uitproberen? Ontdek de rijke diversiteit aan smaken en aroma’s en vind de thee die jou helemaal in de chill modus brengt. Er valt nog zoveel meer te ontdekken over de gezondheidsvoordelen van thee! Ga op ontdekkingsreis en ervaar het zelf.

Geschreven op: 10 juni 2024
Mayra
Redactie HighTea.nl
Als Content Marketeer schrijft Mayra onder andere blogs voor HighTea.nl