Maak je eigen thee adventskalender

Kun jij niet wachten tot Kerst? Dan is het leuk om af te tellen tot het zover is. Dit kun je doen met een adventskalender. Je kent ze wel: met chocolaatjes, maar er komen steeds meer versies op de markt. Voor de theeliefhebbers onder ons is de thee adventskalender de nieuwe trend! Elke dag verrast worden met een ander theesmaakje. Nog leuker, want wij vertellen jou hoe je zelf een thee adventskalender maakt.

thee adventskalender

 Welke kies jij?

Er zijn heel veel verschillende soorten adventskalenders. Zo kun je een houten kistje omtoveren tot adventskalender. Herken jij ze nog? Ik bewaarde hier vroeger mijn tekenspullen in. Daarnaast kun je met karton aan de slag gaan om huisjes met vakjes te bouwen. Nog een mogelijkheid is de adventskalender die bestaat uit een slinger met allemaal zakjes eraan met cadeautjes erin. Welke kies jij? Ze zijn allemaal leuk!

Hoe maak je het?

Laten we de thee adventskalender met huisjes van karton maken. Zo kun je met een laag budget en weinig benodigdheden een hele leuke adventskalender maken. Dit heb je nodig:

  • Karton
  • Lijm
  • Verf
  • Schaar
  • Optioneel: kerstlichtjes

Als je nog wat grote kartonnen dozen hebt liggen kun je deze het best hiervoor gebruiken. Anders kun je ook bij de supermarkt grote dozen afhalen. Je hebt een grote doos nodig als achtergrond. Verdeel de doos in vier delen en plak hier drie stroken karton tussen (zodat de huisjes daarop kunnen staan.  Knip dan huisjes uit karton. Dit mag best wel op verschillende manieren, zodat ze er een beetje anders uitzien. Knutsel ze in elkaar. Let op: laat de achterkant open en het dak eraf. Verf de huisjes in leuke kleuren. Stop de huisjes in de doos en plak alleen het dak vast. Dit moet ervoor zorgen dat de huisjes wel blijven staan als je de doos rechtop zet, maar dat je ze er dus nog wel uit kan halen. Schrijf vervolgens cijfers op de huisjes. Nu kun je de adventskalender nog versieren met kerstverlichting of glitters.

thee adventskalender

Thee uitzoeken

Nu de adventskalender af is, heb je alleen nog maar de thee nodig. Welke thee je uitkiest is natuurlijk helemaal gebaseerd op jouw smaak. Je kunt bijvoorbeeld allemaal losse thee in kleine theezakjes stoppen. Of je kiest voor theezakjes. Of ga bijvoorbeeld voor allemaal thee die je nog nooit geproefd hebt. Je kunt ook thee bestellen zodat je ze zo de thee adventskalender in kan schuiven. Kortom: de keuze is reuze. Dus kies iets wat je lekker vindt en stop die adventskalender vol met allemaal heerlijke theesmaakjes. Zo kun je aftellen en genieten tegelijkertijd!

Wil jij wat lekkers voor bij de thee? Maak dan ook gelijk deze kerstkoekjes.

thee adventskalender

Geschreven op: 22 november 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl