Sinterklaas is alweer het land uit, maar de speculaasjes zijn we zeker nog niet zat. Daarom is het juist leuk om lekker speculaas koekjes te bakken. Deze koekjes maakte ik met het vooruitzicht op de feestdagen lekker in kerstthema! Erg leuk om te maken met de kinderen of gewoon lekker in je eentje. Zet een goed kerstliedje op en ga de keuken in.
✓ 190 gr boter
✓ 225 gr basterdsuiker
✓ 450 gr bloem
✓ 50 ml melk
✓ 1 ½ tl bakpoeder
✓ 3 el speculaaskruiden
✓ snuf zout
✓ Optioneel: chocodips voor de het gingerbread poppetje
De speculaas koekjes legde ik telkens op de plaat en als de plaat vol was schoof ik die voor 10 minuten in de oven. Ik pakte er een andere bakplaat bij en die legde ik dan weer vol. Zo kon ik de platen telkens wisselen tot de koekjes allemaal de oven in waren geweest. De kerstkoekjes zijn super leuk om weg te geven of om gewoon lekker zelf op te eten. Ze staan ook nog eens erg leuk op tafel, bijvoorbeeld bij de Kerst High Tea.
Wil je nog meer kerstkoekjes maken? Probeer dan deze koekjes met glazuur.