Paaskrans van croissant gevuld met spinazie

Wil je tijdens de paasbrunch een lekker maar simpel gerecht maken, dan is dit een gerecht voor jou! Het is super makkelijk te maken en je hebt niet zoveel ingrediënten nodig. Binnen 25 minuten heb jij een heerlijke paaskrans op tafel staan!

Paas Krans

Wat heb je nodig? (Dit recept is voor 6 personen)

✓1 blik croissant deeg
✓2 eieren
✓200 gram spinazie
✓Peper en zout
✓4 gedroogde tomaten
✓50 gram geraspte kaas
✓Verse peterselie
✓Boter of margarine

Bereiding paaskrans

✓ eerste verwarm je de oven voor op 200 graden.
✓ Haal het croissantdeeg uit het blik en snijd de 6 grote driehoeken doormidden, zo ontstaan er 2 kleine driehoeken.
✓ Pak dan je bakplaat en leg daar een stuk bakpapier op. Zet een kommetje van ongeveer 12 cm in het midden. Leg vervolgens de driehoeken eromheen met de punten naar buiten. Druk het croissant deeg dat elkaar overlapt goed aan elkaar.
✓ Verwarm de boter in de pan en voeg dan de spinazie toe, laat de spinazie slinken.
✓ Breek de 2 eieren in een kom en breng dat op smaak met zout en peper. Roer dit mengsel goed door.
✓ Voeg de eieren toe aan de spinazie en bak dat een paar minuten mee, blijf het wel regelmatig doorroeren met een spatel.
✓ Dan kan je de zongedroogde tomaatjes doormidden snijden, snijd wat van de peterselie en pak de helft van de kaas en stop dat in de pan erbij.
✓ Als dit klaar is kan je het verdelen over het croissant deeg, zorg dat je overal evenveel spinazie mengsel hebt liggen.
✓ Als je alles goed hebt verdeeld kan je de rest van de kaas eroverheen strooien. Haal dan het kommetje weg uit het midden.
✓  Vouw dan de buitenste punten deeg over de vulling en duw het puntje onder de bodem van het deeg.
✓ Bak de krans dan zo’n 15 tot 20 minuten in de oven totdat de krans goudbruin en knapperig is.
✓ En zo heb je een heerlijke paaskrans!

Paas High Tea hapjes

Ben je benieuwd naar nog meer hapjes die je kunt maken voor je paasbrunch lees dan ook hoe je lekkere hapjes kan maken met pasen, voor nog wat extra inspiratie voor jouw paasbrunch.

Geschreven op: 27 februari 2024
Sidney
Redactie HighTea.nl
Als stagiaire schrijft Sidney onder andere blogs voor HighTea.nl