Thee drinken zonder kalk

Drink jij graag thee? Dan weet je vast ook wel dat thee erg gezond is. Maar je kunt thee nog gezonder maken! Kraanwater in Nederland kunnen we gelukkig goed drinken, maar er zit wel veel kalk in. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor.

thee zonder kalk

Thee gezond?

Thee is gemaakt van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia Sinensis en is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals zwarte thee, groene thee en kruidenthee. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat thee veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Zo blijkt dat het drinken van thee de kans op een beroerte verkleint en de bloeddruk en cholesterol verlaagt. Daarnaast is er door drinken van thee een lager risico op diabetes type 2. Het drinken van zo’n 3 kopjes thee per dag past goed binnen een gezond eet- en drinkpatroon. Daarom staat thee zonder suiker ook in de schijf van vijf van het Voedingscentrum. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van thee.

Kalk in je thee

Voor thee heb je natuurlijk water nodig. Meestal gebruiken we hiervoor water uit de kraan, die we vervolgens koken in de waterkoker. Dit is eigenlijk heel normaal geworden, terwijl we hierdoor best wel veel kalk binnen krijgen. Heb je wel eens in jouw waterkoker gekeken? Al die kalkaanslag komt uit ons drinkwater. Een deel daarvan krijg je dus ook binnen. Je kunt lang niet overal water uit de kraan drinken. Je bent vast wel eens op vakantie geweest in bijvoorbeeld Spanje of Frankrijk. Daar wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. In deze landen wordt vaak gebruik gemaakt van een waterfilterkan. Deze waterfilterkan haalt bijvoorbeeld chloor, lood en kalk uit het water, waardoor het wel drinkbaar is. Gelukkig hebben we in Nederland wel goed kraanwater, maar het filteren van dit water zorgt ervoor dat er geen kalk meer in te vinden is.

Ontkalken

Voorkomen is beter dan genezen toch? Dat geldt ook voor je keukenapparatuur. Neem bijvoorbeeld die waterkoker vol met kalk die weer ontkalkt moet worden. Of natuurlijk je koffiezetautomaat die eigenlijk ook vol zit met kalkaanslag. We vergeten massaal om onze apparatuur te ontkalken, terwijl dat wel echt nodig is. Wil je dit voorkomen? Dan kun je water uit de waterfilterkan gebruiken voor in je waterkoker en je koffiezetapparaat. Daarnaast kun je het gefilterde water natuurlijk ook gewoon gebruiken als drinkwater. Gebruik jij altijd kraanwater? Dan kun je ook voor middeltjes om jouw waterkoker of koffiezetapparaat te ontkalken terecht bij de Waterfilterwinkel. Vanaf nu kun jij genieten een nog gezonder kopje thee!

thee kalk

Geschreven op: 14 mei 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl