Thee uit verschillende landen

Heb jij wel eens thee uit verschillende landen gedronken? Bijvoorbeeld Turkse of Indiase thee? Thee wordt natuurlijk in heel veel landen gedronken en het leuke is: elk land heeft haar eigen theesoorten en -smaken. Ben jij van plan om thee uit een ander land te proeven? Lees dan gauw verder wat je kunt verwachten!

Thee verschillende landen

Indiase thee

Zie jij het woord ‘chai’ steeds vaker verschijnen, maar heb je stiekem geen idee wat het betekent? Chai betekent ‘thee’ in India. Thee is erg belangrijk in India; er zijn wel 13.000 theeplantages in het land! Indiase thee is niet hetzelfde als de thee die wij kennen in Nederland. Het verschilt zelfs per stad hoe de chai bereid wordt. Een van de bekendste recepten van Indiase thee is Masala Chai. Er zitten een heleboel kruiden in, waaronder kaneel en kruidnagels. Ga jij de Masala Chai proberen?

India Chai

Chinese thee

China is de grootste theeproducent in de hele wereld. Thee is erg belangrijk in de Chinese cultuur en er zijn een heleboel tradities, gewoonten en rituelen die uitgevoerd worden. Thee is onmisbaar bij belangrijke en bijzondere gebeurtenissen, zoals een bruiloft. Groene thee is een van de bekendste theesoorten in China en wordt op een speciale manier gemaakt. Zo voorkom je dat je de thee op een verkeerde temperatuur bereid en vermijd je de bittere smaak. Voor de groene thee heb je verse groene bladeren nodig en de juiste temperatuur water. Fun fact: vroeger was het zelfs zo dat een vrouw een goede schoondochter zou zijn als zij perfect groene thee kon bereiden.

Chinese thee

Turkse thee

De appelthee is niet meer weg te denken bij velen, maar is dit de Turkse thee? Zeker niet! De traditionele Turkse thee wordt op een speciale manier gemaakt met een speciale theepot en het wordt gedronken uit een speciaal glas. De meeste thee die verkocht wordt in Turkije komt uit Rize; de ideale plek om thee te laten groeien, vanwege het klimaat. Om Turkse thee te maken, heb je een bijzondere theepot nodig: een theepot met twee delen. De onderkant is om het water te koken en de bovenkant voor losse thee. Je kunt ook suiker en een extra smaakje toevoegen aan de thee. Is de thee klaar? Schenk het dan in een het speciale theeglas. Dit glas heeft een tulpachtige vorm en is gebruikelijk binnen de Turkse cultuur.

Turkse Thee

Marokkaanse thee

Ook in Marokko ontbreekt de theetraditie niet. De bekendste Marokkaanse thee is muntthee. In Marokko wordt dit ook wel ‘attay’ genoemd. Net als in de Turkse cultuur, heeft de Marokkaanse cultuur een speciale theepot die er ook heel mooi uitziet. De glazen waaruit de thee gedronken wordt, zijn klein en meestal versierd met mooie patronen. Voor de Marokkaanse muntthee heb je nodig: groene thee, theebladeren en natuurlijk suiker. Met deze ingrediënten en de juiste bereidingswijze heb jij een heerlijke Marokkaanse muntthee!

Ga jij deze thee samen met je loved ones proeven? Organiseer zelf een theeproeverij met deze heerlijke thee uit verschillende landen!

Marokkaanse thee

Geschreven op: 28 mei 2021
Manisha
Redactie HighTea.nl
Als afstudeerstagiaire werkt Manisha onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl