Zo organiseer je een theeproeverij

Ook al speelt thee een grote rol tijdens een High Tea, gaat het vaak toch vooral om de hapjes. Logisch natuurlijk, dat je buikje gaat rommelen van die heerlijke taartjes, scones en sandwiches. De thee mag daarentegen wel wat meer in het zonnetje worden gezet. Er zijn zoveel verschillende soorten en smaken dat de thee eigenlijk wel een eigen proeverij verdient. Daarom presenteren wij: de theeproeverij! Hapjes zijn overigens niet verboden.

Theeproeverij

Wat is een theeproeverij?

Waar je tijdens een High Tea vaak lekkere hapjes proeft en daarbij thee drinkt, staat bij de theeproeverij de thee helemaal in de spotlights. Hierbij komen er verschillende soorten en smaken voorbij. Van groene tot witte thee, alle soorten zijn welkom. Daarnaast zijn er natuurlijk eindeloos veel smaken die je kunt proberen. Maak wel een selectie, zodat jullie echt een reis door de wereld van thee kunnen maken.

Verschillende soorten thee

Het is leuk om verschillende soorten thee te selecteren en van elke soort een paar smaken te proberen. Je kunt kiezen voor groene thee, zwarte thee, witte thee en kruidenthee. Wil je meer weten over de achtergrond van deze theesoorten? Lees dan meer over groene, witte en zwarte thee.  Elke thee wordt op een andere manier gemaakt waardoor de smaken sterk kunnen verschillen. Selecteer van elke theesoort een aantal smaken en proef welke soort jij het lekkerste vindt.

Theeproeverij

Een theeproeverij kun je helemaal zelf inrichten. Proef je alle soorten thee naast elkaar? Of plan je verschillende theeproeverijen en proef je elke keer een andere theesoort? Het is allemaal leuk, leerzaam én lekker. Er zijn natuurlijk een paar dingen die je in huis moet hebben of halen. Wij hebben voor jou een overzichtje gemaakt:

✓ Theeglazen (normale of kleine proefglazen)
✓ Verschillende (losse) thee smaken
✓ Een theepot om de thee in aan te maken
✓ Een thee ei om de losse thee in te doen
✓ Notitieboekje en pen (voor aantekeningen)
✓ Lekkere hapjes voor tussendoor
✓ Eventueel honing, melk of citroen voor in de thee

Het is natuurlijk handig om theeglazen in huis te hebben. Je kunt kiezen voor kleine proefglazen als je veel verschillende soorten thee wil proeven. Hiervoor kun je natuurlijk ook kleine koffiekopjes gebruiken. Het lekkerste is als je losse thee koopt, omdat deze thee meer smaak heeft én het zijn vaak unieke smaken. Je kunt per glas thee inschenken, maar het is vaak handiger om de losse thee in een thee ei te doen en daarmee een pot thee te zetten. Dan kun je de thee vervolgens in glazen schenken. Gaan jullie echt uitgebreid proeven? Dan is het leuk als er notitieblokjes en pennen aanwezig zijn om jullie bevindingen te noteren. Het is geen High Tea, maar de hapjes hoeven natuurlijk niet te ontbreken. Zorg dus dat er iets lekkers op tafel staat. Tot slot kun je ervoor kiezen om honing, melk of citroen op tafel te zetten voor door de thee. Let hierbij wel op, want dit kan de smaak van de thee beïnvloeden.

Spice it up

Willen jullie die theeproeverij een beetje meer pit geven? Dan is het erg leuk om wat extra dingen te organiseren. Zoek bijvoorbeeld wat theefeitjes op om erbij te vertellen, maak quizvragen om te beantwoorden of maak er een theeproeverij van met blind proeven. Maak het zo gek als je zelf wil. Deze spelletjes zorgen voor wat extra interactie tijdens de proeverij en maken het ook nog eens super leerzaam. Ben jij straks een echte theekenner?

theeproeverij

Geschreven op: 9 september 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager schrijft Marel blogs, recepten en redactionele teksten voor HighTea.nl