Tips voor een gezellige High Tea thuis

Een high tea biedt de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met vriendinnen terwijl jullie genieten van de lekkerste thee en de heerlijkste lekkernijen. Je kunt ervoor kiezen om dit buiten de deur te doen, maar je kunt gemakkelijk een high tea organiseren in je eigen tuin of woonkamer! Het organiseren van de gezellige middag vereist een goede planning en aandacht voor details. In deze blog vertellen we je hier het een en ander over, lees dus snel verder.

gezellige high tea thuis

Het perfecte servies

Het servies is een erg belangrijk element van een high tea, niet enkel gebruiken jullie het tijdens het eten, het draagt ook bij aan de visuele esthetiek. Kies servies dat past bij jullie stijl of een bepaald thema: van klassiek en elegant tot speels en kleurrijk. Denk aan de theekopjes en schoteltjes, gebaksbordjes en een mooie theepot. Zorg ervoor dat je voldoende servies in huis hebt, zodat elke gast van de high tea kan genieten zonder dat jij als gastvrouw heen en weer hoeft te lopen naar de keuken, om daar snel af te wassen.

Creëer een gezellige sfeer

Sfeer is natuurlijk erg belangrijk bij het creëren van een gezellige middag met je vriendinnen. Dit kun je doen door de mooiste kaarsen van allerlei soorten en maten neer te zetten. Kaarsen kunnen de sfeer direct transformeren en op deze manier een warm en uitnodigend gevoel bieden. Houd uiteraard wel rekening met de brandveiligheid. Andere manieren om sfeer te creëren is door middel van kussens, plaids en bloemen.

Het menu

Een high tea is niet compleet zonder heerlijke thee en smakelijke hapjes. Plan van tevoren welke hapjes en thee je wil serveren. Kies voor een variatie aan groene, zwarte en witte thee zodat er voor iedereen wat lekkers te drinken is. Hetzelfde geldt voor het eten. Zorg ervoor dat er zoete én hartige hapjes zijn. Denk aan heerlijke mini-sandwiches, petit fours en macarons en cakepops. Houd hierbij goed rekening met de eventuele allergieën van je vriendinnen. Wil je extra uitpakken? Ontwerp kleine gepersonaliseerde menukaartjes voor je gasten. Maak het extra makkelijk voor jezelf door te kiezen voor High Tea Catering. De High Tea boxen zijn in allerlei soorten en maten te krijgen en ze worden thuis geleverd op een datum naar wens.

Het organiseren van een high tea kan een memorabele herinnering zijn voor jou en je vriendinnen. Door de dag zorgvuldig te plannen en aandacht te besteden aan details zoals het servies, de sfeer en het menu, zorg je ervoor dat iedereen de tijd van zijn leven heeft. Een geweldige manier om weer eens goed met je vriendinnen te lachen en bij te praten. Liever op locatie? Reserveer dan snel een leuke High Tea bij jou in de buurt.

High Ice Tea