Wat is het verschil tussen High Tea en Sweet Tea?

Als thee-liefhebber ben je vast wel bekend met termen zoals “High Tea” en “Sweet Tea”, maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? Is het alleen maar de naam of zijn er echt verschillen in betekenis en traditie? Eerder legden we al eens uit wat het verschil tussen een High Tea en een Afternoon Tea is. Lees de blog om het verschil tussen High Tea en Sweet Tea te ontdekken.

High Tea Etagère

High Tea

De High Tea is een Britse traditie. Het is een uitgebreide (brood)maaltijd met een warme snack die ’s avonds rond etenstijd wordt geserveerd. Het dient als brug tussen maaltijden, omdat er vaak pas rond acht uur ‘s avonds werd gegeten. De Engelse High Tea wordt aan hoge (high) eettafels geserveerd: vandaar de naam High Tea. Het is een veel substantiëlere maaltijd en de High Tea bevat ook zware gerechten, zoals bijvoorbeeld taart en quiche.

Sweet Tea

Er zijn veel eetgelegenheden die een High Tea als een Sweet Tea aanbieden. In dat geval is een Sweet Tea een kleinere versie van de High Tea, speciaal bedoeld voor de zoetekauw! De Sweet Tea bevat allerlei heerlijke zoetigheden en thee.

Het verschil tussen High Tea en Sweet Tea

Het belangrijkste verschil tussen High Tea en Sweet Tea ligt in de samenstelling. High Tea is een Britse maaltijd traditie met hartige gerechten, geserveerd aan het einde van de dag. Sweet Tea is een kleinere versie van de High Tea en bevat eigenlijk alleen maar zoetigheden.

Cadeaubon

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en ga jij het liefst deze week nog genieten van een heerlijke High Tea? Schaf dan een High Tea cadeaubon aan. Deze cadeaubon biedt jou de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke High Tea bij een van de vele geselecteerde locaties in Nederland. Neem plaats in een sfeervolle tearoom of in een luxe hotel: er is voor ieder wat wils. Plan jij snel jouw bezoek in?

bij babette haarlem afternoon tea

Geschreven op: 28 april 2023
Anne
Redactie hightea.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl