Zo creëer je een heerlijke High Tea sfeer

Een High Tea thuis draait om meer dan alleen heerlijke hapjes. Het is ook erg belangrijk om een goede sfeer te creëren. Als je vrienden uitnodigt, dan wil je graag dat het gezellig en ontspannen aanvoelt. Wij geven je verschillende tips om een goede High Tea sfeer neer te zetten.

sfeer high tea

Gezellig plekje uitkiezen

Begin met het uitzoeken van een gezellige plek voor jullie High Tea. Waar wil je de gasten ontvangen? En blijven jullie daar dan zitten of ga je vervolgens verkassen naar een andere plek? Een High Tea kan heel relaxt zijn aan de koffietafel, lekker laag op de bank. Maar je kunt er ook voor kiezen om plaats te nemen aan de eetkamertafel. Kies hierbij voor de plek waar jij de meeste sfeer kan toevoegen. En natuurlijk ook waar plek is voor de High Tea en leuke aankleding.

Mooie aankleding

Dan komen we gelijk aan bij het volgende puntje: mooie aankleding. Zodra je de gezellige plek geselecteerd hebt, kun je deze spot echt gezellig maken. Leg een mooi tafelkleedje neer, dek de tafel met kleurrijk servies en zet ook mooie tafellampen neer voor de juiste verlichting en sfeer.

Ontspannen sfeer

Die ontspannen sfeer is heel belangrijk, want die zorgt er uiteindelijk voor dat mensen zich op hun gemak voelen en dat het gezellig wordt. Er zijn een aantal dingen die hieraan kunnen bijdragen, zoals bijvoorbeeld rustgevende achtergrondmuziek. Daarnaast kun je zorgen dat er een thema is waar alles in terugkomt. Als de hele entourage samenkomt, zorgt dit voor een goede ambiance. Kies je bijvoorbeeld voor een Oosterse sfeer? Zorg dan dat alles in dit thema is: de theepot, theemokken, hapjes, theesmaken en zelfs bijpassende Oosterse lampen. Als alles samenkomt, dan geeft dit rust.

Goede presentatie

Sfeer op orde? Zorg dan dat je het eten en drinken goed presenteert op de tafel. Dek het servies op de juiste manier. Zorg hierbij dat alles aanwezig is op tafel, want als gastvrouw wil je natuurlijk zo min mogelijk heen en weer lopen naar de keuken. Zet eventueel twee bordjes op elkaar en leg verschillende soorten bestek neer. Plaats de etageres en planken zodat iedereen erbij kan. Geef keuze uit losse thee en verse thee zoals gember, munt en citroen. Je kunt dit op allerlei verschillende manieren de presentatie tot in de puntjes uitwerken. Gebruik hier ook vooral je eigen fantasie en creativiteit voor.

Smaakvolle hapjes

Tot slot: zet smaakvolle hapjes op tafel. Niet onbelangrijk natuurlijk! Bekijk onze High Tea recepten om verschillende heerlijke zoete en hartige lekkernijen te bereiden. Heb je al genoeg aandacht besteed aan het creëren van de High Tea sfeer? Dan kun je het jezelf ook lekker makkelijk maken door een High Tea te bestellen. De High Tea wordt aan huis bezorgd. Dit kan ook in speciale thema’s zoals voor een babyshower of met dieetwensen zoals halal of vegetarisch. Maak het zo gek als je zelf wil en vergeet niet: geniet!

sfeer high tea