High Tea op bijzondere locaties

De High Tea blijft onveranderd populair in ons land. Veel steden bevatten gezellige locaties waar je kunt genieten van heerlijke hapjes met verschillende soorten thee. Een paar van deze steden bevatten ook echte parels, met locaties waar je niet elke dag komt. Dit soort plekjes zijn natuurlijk het leukst: het oog wil tenslotte ook wat. Wij zetten de meest bijzondere High Tea adressen voor je op een rij.

1e klas binnen

Grand Café Restaurant 1e Klas

Al ben je van plan om een dagje naar Amsterdam te gaan, is het het zeker waard om een bezoekje te brengen aan Grand Café Restaurant 1e Klas. Dit restaurant is gevestigd op perron 2B op het Centraal Station in Amsterdam en dient als een warme ontmoetingsplek voor reizigers, passanten, inwoners en toeristen. De locatie kenmerkt zich door haar gastvrijheid en de authentieke sfeer: het is ook wel de ´verborgen parel´ van Amsterdam. Schuif aan voor een kopje koffie, een gezellige lunch of een uitgebreide high tea en laat de drukte even aan je voorbij gaan.

High Tea Brasserie Het Vliegerhuys

Brasserie Het Vliegerhuys

Geen bezoek is hetzelfde bij één van de mooiste panden in de Zwolse binnenstad, waar je Brasserie het Vliegerhuys kunt vinden. Het pand stamt uit 1450 en is door de jaren heen bewoond geweest door toonaangevende Rooms-Katholieke families. De hal heeft prachtig gestukadoorde plafonds, de vloer is van marmer en van hout en de middeleeuwse gewelvenkelder is nog in de originele staat. Ook de prachtige besloten binnenstadstuin is nog te bezoeken. Bij Brasserie het Vliegerhuys geniet je van biologische en streekgebonden producten. Zin in een gezellige middag met thee en lekkernijen? Brasserie het Vliegerhuys biedt een uitgebreide High Tea met onbeperkt thee aan. Ga jij snel een bezoekje brengen?

Vliegerhuys

Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe

In het schitterende landschap van Deurne ligt op een 15 hectare groot park het karakteristieke Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe. Bij culinaire hotspot Bar Bistro DuCo kun je heerlijk dineren in een voormalig klooster en geniet je van producten uit de Peelstreek. Je kunt hier aanschuiven voor een gezellige High Tea met familie en vrienden.

Willibrordhaeghe

Museumcafé Belvédère

In Heerenveen kun je genieten van een High Tea in prachtig Museumcafé Belvédère te midden van een uniek museum, omringd door de schoonheid van buiten doordat alles van glas is. De locatie ’’zweeft’’ boven het water. Geniet va ja n een heerlijke High Tea, met geluiden van de mooiste vogels en andere dieren en een fantastisch uitzicht over het Grand Canal de Prinsenwijk.

museumcafe belvedere

Kasteel Maurick

Luxer dan dit wordt het niet: bij Kasteel Maurick geniet je van de lekkerste luxueuze hapjes, in een prachtige omgeving. Het kasteel ligt verscholen in de bosrijke omgeving van Vught. De High Tea bij Kasteel Maurick gaat net wat anders dan anders: eerdere bezoekers van het kasteel noemen de High Tea ook wel de beste High Tea van Nederland. De ambiance van het sfeervolle kasteel, in combinatie met het schitterende uitzicht en de combinatie aan warme, koude, hartige en zoete High Tea hapjes maken deze High Tea net even wat meer bijzonder. Hebben wij je al overgehaald om hier eens heen te gaan?

kasteel maurick

Koetshuis de Burcht

De stad van Leiden kent een lange rijke geschiedenis en dat is op veel plekken nog terug te zien. Zo ook bij Koetshuis de Burcht: het Koetshuis stamt uit 1657, in deze periode was Leiden nog een lakenstad. De kooplieden kwamen per koets overal vandaan om hun lakens te verkopen. Ze konden wel eens dagen onderweg zijn: het Koetshuis werd dan gebruikt om de koetsen in te stallen. Maar er heeft veel meer plaatsgevonden in het Koetshuis: zo werd er in 1778 het departement Leiden van de Nederlandse Maatschappij van Nijverheid en Handel opgericht en in 1981 kreeg het Koetshuis de bestemming als café restaurant. Geniet van een gezellige middag vol met lekkernijen bij het Koetshuis de Burcht en duik daarna de Sleutelstad nog even in.

koetshuis de burcht

Rederij Aemstelland

Al heb je het over een bijzondere locatie, dan heb je het over Rederij Aemstelland in Amsterdam. Elke zondag vertrekt deze boot vanaf een goed bereikbaar opstappunt pal naast het Centraal Station, om bezoekers een echte middag uit te laten beleven. Geniet samen met je geliefde, familie of vrienden van een luxe rondvaart op een klassieke salonboot in Amsterdam in combinatie met een uitgebreide high tea vol luxe hapjes, zoetigheden en warme scones.  De schipper vertelt onderweg over de historie van de stad en maakt een mooie rondvaart over de Amstel, langs de Gouden Bocht, de Jordaan en het Oude Centrum.

Luxe High Tea

Houd jij wel van bijzondere locaties? Er zijn nog veel meer bijzondere restaurants te bezoeken. Bekijk alle High Tea locaties en zie wat voor opvallende plekken er te bezoeken zijn bij jou in de buurt.  Lees ook meer over een High Tea in een kasteel. Wie weet vind jij wel een nieuwe favoriet!

high tea aemstelland

Geschreven op: 13 september 2022
Anne
Redactie hightea.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl