3x heerlijke ice tea maken

Is het een heerlijke zonnige dag en heb jij trek in een glas ijsthee? Laat dan de klant-en-klare ijsthee achterwege, want je kunt gewoon zelf ice tea maken! Het voordeel is dat je waarschijnlijk alles al in huis hebt, de thee gezonder en nog eens veel lekkerder is. Er zijn drie manieren om heerlijke ice tea te maken.

Ice tea maken

Overnight Tea

Deze ijsthee is heerlijk, maar je moet er wel even geduld voor hebben. De ijsthee wordt namelijk gemaakt met koud water, waardoor de thee een nachtje moet trekken in de koelkast. Het voordeel is dat de smaken heel subtiel en zacht zijn, omdat de thee heel lang(zaam) heeft kunnen trekken. Ingrediënten voor de ijsthee:

✓1 liter water
✓ 10 gram losse thee (naar keuze)
✓Optioneel: fruit
✓ Optioneel: ijsblokjes

Pak een grote kan, doe de losse thee hierin en voeg 1 liter water toe. Wil je ook vers fruit toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor aardbeien, framboosjes, besjes, citroen of gember. Snijd dit eventueel klein en doe dit ook in de kan. Laat de thee voor een nachtje trekken in de koelkast. Pak een groot glas, vul met ijsblokjes en schenk de ice tea erin: genieten maar!

Chilled Tea

De chilled tea hoeft geen hele nacht in de koelkast, maar heeft wel even de tijd nodig om af te koelen. Deze ijsthee maak je namelijk gewoon met kokend water, wat je vervolgens af laat koelen. Dit heb je nodig:

✓ 1 liter water
✓ 12 gram losse thee (naar keuze)
✓ Optioneel: ijsblokjes

Doe de losse thee in een theepot (of twee potten). Kook een liter water en giet dit op de losse thee. Laat de thee afkoelen en schenk daarna over in een glas met ijsklontjes. De rest van de ice tea kun je bewaren in een kan in de koelkast.

Hurry Ice Tea

Zit je lekker in het zonnetje en heb je trek in een glas homemade ice tea? Maak dan de Hurry Ice Tea, dit is een hele snelle manier om zelf ijsthee te maken. Hiervoor heb je nodig:

✓ 100 ml kokend water
✓ ijsklontjes
✓ 2 gram thee
✓ optioneel: fruit, citroen of gember

Pak een glas en doe de losse thee en eventueel stukjes gember, fruit en citroen erin. Kook 100 ml water en schenk in het glas. Vul dan de rest van het glas met ijsklontjes. Vervolgens: lekker weer in het zonnetje zitten en genieten van je zelfgemaakte ijsthee.

Heerlijk die zelfgemaakte ice tea! Welke versie ga jij uitproberen? Eigenlijk moet je ze allemaal een keertje proeven. Thee is een heel gevoelig product, waardoor alle soorten anders smaken. Theeblaadjes reageren namelijk heel anders op koud water dan op warm water. Zoek jij nog iets lekkers voor bij de thee? Maak dan deze heerlijke fruittaart.

ice tea maken

Geschreven op: 27 mei 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl