Lekkere fruittaart voor in de lente

Wat is er lekkerder dan een fruittaart in dit heerlijke lenteweer? Met de stappen van dit recept vertellen wij jou precies hoe je de zoetste vruchtentaart maakt met de lekkerste fruitstukjes!

fruittaart

Ingrediënten

Deze ingrediënten heb jij nodig voor een heerlijke taart:

Biscuit

✓ 3 eieren gesplitst
✓ 90 gram suiker
✓ 60 gram bloem
✓ 30 gram maizena en/of custard
✓ Snufje zout

Banketbakkersroom

✓ 500 ml melk
✓ 50 gram suiker
✓ 50 gram custard (roompoeder)
✓ 1 vanillestokje

Decoratie

✓ Vers fruit naar keuze (appel, mandarijn, aardbei, kiwi, druiven, etc.)
✓ 0,25 ml taartgelei

Naast deze ingrediënten zijn dit de een aantal belangrijke benodigdheden: bakpapier, een ronde bakvorm (ongeveer 30 cm) en een mixer of keukenmachine.

Bereidingswijze

Banketbakkersroom maken

Om de banketbakkersroom te maken, volg je de volgende stappen: allereerst snijd je het vanillestokje open en schraap je het merg eruit. Daarna kook je de melk met de vanillemerg en het opengesneden vanillestokje in een pan. Meng vervolgens de custardpoeder met de suiker en mix deze met een beetje lauwe melk, zodat er een papje ontstaat. Zie je dat de melk kookt? Giet dan al roerend wat hete melk bij de custardpap. Zet daarna de pan weer op het vuur en giet de aangelengde custardpap al roerend bij de melk. Roer dit mengsel en wacht tot dit licht kookt. Giet daarna de custard in een schaal om af te koelen. Dek dit af met (huishoud)folie, laat het afkoelen en opstijven.

Biscuit maken

Om de biscuit te maken, verwarm je de oven voor op 200 °C. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef vervolgens de bloem, custard, maïzena en het zout. Klop daarna het eiwit en de suiker samen op met de keukenmixer. Terwijl de keukenmachine op een lage stand draait, voeg je de eidooiers toe. Zijn de eidooiers goed gemengd? Dan is de mix klaar. Tip: niet te lang doorkloppen! Dat gaat ten koste van de luchtigheid. Spatel vervolgens het bloemmengsel er doorheen tot de biscuit overal gelijk is. Doe daarna het beslag in de vorm en bak het in ongeveer 15 minuten gaar in de oven. Is de biscuit gaar? Laat het dan even afkoelen in de vorm, haal het er daarna uit, verwijder het bakpapier en laat het volledig afkoelen, bijvoorbeeld op een taartrooster.

Decoratie

De fruittaart is natuurlijk niet compleet zonder fruit, dus deze fase is belangrijk! Zet eerst de biscuitbodem op een taartplateau of schaal en bedek deze met de losgeklopte banketbakkersroom. Verdeel daarna het verse fruit naar keuze over de taart en maak de taartgelei volgens de instructies. Lepel deze nadat deze iets is afgekoeld over het fruit op de taart. Je kunt de taart aansnijden en serveren wanneer de taartgelei is opgesteven. Eet smakelijk!

Vind jij een fruittaart niet kleurrijk en zoet genoeg met dit lenteweer? Kijk dan of deze heerlijke regenboogtaart wat voor jou is!

Fruittaart

Geschreven op: 25 maart 2021
Manisha
Redactie HighTea.nl
Als afstudeerstagiaire werkt Manisha onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl