Het beste van twee werelden worden in dit recept samengevoegd: de frisheid van gekaramelliseerde appels en het romige van banketbakkersroom. Dit is een waanzinnig recept dat je echt een keer geprobeerd moet hebben. Op een regenachtige dag óf wanneer je gewoon zin hebt om lekker te bakken.
Deeg
✓1 ei
✓100 gr suiker
✓100 gr boter
✓20 ml water
✓snuf zout
✓250 gr bloem
✓7 gram bakpoeder
Banketbakkersroom
✓500 ml melk
✓100 gr suiker
✓2 eieren
✓45 gram maïzena
✓1 vanillestokje
Topping
✓2 grote of 3 kleine appels
✓1 el suiker
✓1 el custard
✓1 tl kaneel
We beginnen met het deeg
Nu kun je meteen aanvallen! Het is ook lekker als je de appeltaart met banketbakkersroom nog een paar uurtjes in de koelkast laat staan, want dan kan de banketbakkersroom nog wat meer opstijven en dan is die nóg lekkerder. Maar je hebt een hele taart, dus het kan ook geen kwaad om meteen een stukje te proeven. Geniet ervan!
Kun jij geen genoeg krijgen van al die recepten met banketbakkersroom? Ik ook niet! Probeer dan zeker ook eens deze heerlijke tartelettes met vers fruit.