Wil jij jouw moeder verrassen met wat lekkers? Maak dan deze Moederdag taartjes! Het zijn kleine tartelettes die je zelf leuk kunt decoreren. Het lijkt net alsof deze taartjes uit een Franse bakkerij komen rollen. Maar je maakt ze helemaal zelf. De knapperige koek van het deegbakje gevuld met heerlijk romig banketbakkersroom en gedecoreerd met fruit. Hier wordt jouw moeder vast en zeker blij van!
Deeg
✓ 2 eidooiers
✓ 175 gram bloem
✓ 100 gram boter
✓ 75 gram poedersuiker
✓ 35 gram volkorenmeel
✓ snuf zout
Decoratie
✓ Vers fruit
✓ Poedersuiker
✓Eventueel hartjes chocolade
Banketbakkersroom
✓ 500 ml melk
✓ 90 gram kristalsuiker
✓ 2 zakjes vanillesuiker
✓ 2 eidooiers
✓ 45 gram maïzena
Wil jij meteen aanvallen? Dan kun je direct beginnen met het decoreren. Zijn de Moederdag taartjes voor later? Dan kun je beter de deegbakjes en de vulling apart bewaren tot je ze gaat opeten. Heb je een spuitzak? Vul die dan met de banketbakkersroom en spuit het in de bakjes. Als je geen spuitzak hebt, dan kun je dit met een lepel erin scheppen. Decoreer de taartjes vervolgens met vers fruit en eventueel met hartjes chocolade. Tot slot kun je er een beetje poedersuiker overheen doen.
Het is wel wat werk, maar het is het vast en zeker waard. Deze taartjes zijn heerlijk en ook nog eens fantastisch om te zien. Daar gaat jouw moeder van genieten! Wil je toch een andere Moederdag taart proberen? Maak dan deze Moederdag kwarktaart.