Moederdag taartjes

Wil jij jouw moeder verrassen met wat lekkers? Maak dan deze Moederdag taartjes! Het zijn kleine tartelettes die je zelf leuk kunt decoreren. Het lijkt net alsof deze taartjes uit een Franse bakkerij komen rollen. Maar je maakt ze helemaal zelf. De knapperige koek van het deegbakje gevuld met heerlijk romig banketbakkersroom en gedecoreerd met fruit. Hier wordt jouw moeder vast en zeker blij van!

Ingrediënten

Deeg

✓ 2 eidooiers
✓ 175 gram bloem
✓ 100 gram boter
✓ 75 gram poedersuiker
✓ 35 gram volkorenmeel
✓ snuf zout

Decoratie

✓ Vers fruit
✓ Poedersuiker
✓Eventueel hartjes chocolade

Banketbakkersroom

✓ 500 ml melk
✓ 90 gram kristalsuiker
✓ 2 zakjes vanillesuiker
✓ 2 eidooiers
✓ 45 gram maïzena

Zo maak je de Moederdag taartjes

  1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in een grote kom.
  2. Meng hier een mooi deeg van.
  3. Maak er een deegbal van, rol in plasticfolie en leg voor één uur in de koelkast.
  4. Begin ondertussen met de banketbakkersroom.
  5. Giet 450 ml melk in een pannetje en breng aan de kook.
  6. Kookt de melk? Zet het vuur dan uit en laat de melk een beetje afkoelen.
  7. Pak een grote kom en voeg hierin 50 ml (koude) melk, suiker en 2 eidooiers samen.
  8. Klop met een garde tot een mooi geheel.
  9. Voeg dan de maïzena toe en klop dat er ook goed doorheen.
  10. Doe dan de helft van de warme melk er langzaam bij terwijl je door blijft roeren.
  11. Giet het mengsel bij de rest van de melk in het pannetje.
  12. Breng aan de kook en blijf constant doorkloppen tot er een dikke substantie ontstaat.
  13. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een kom. Doe hier plasticfolie overheen. Zorg dat de folie direct op het mengsel ligt, zodat er geen vellen op komen.
  14. Zet de kom opzij totdat de banketbakkersroom een beetje is afgekoeld, plaats de kom dan in de koelkast om volledig af te koelen.
  15. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  16. Pak de tartelettevormpjes (of ronde uitstekers of muffinvormpjes) erbij en vet die in met boter.
  17. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm en beleg de vormpjes ermee.
  18. Prik met een vork gaatjes in de onderkant.
  19. Schuif het deeg voor 15 minuten in de oven.
  20. Als de deegbakjes goudbruin kleuren zijn ze klaar.
  21. Laat ze ongeveer een kwartiertje afkoelen.

Taartjes decoreren

Wil jij meteen aanvallen? Dan kun je direct beginnen met het decoreren. Zijn de Moederdag taartjes voor later? Dan kun je beter de deegbakjes en de vulling apart bewaren tot je ze gaat opeten. Heb je een spuitzak? Vul die dan met de banketbakkersroom en spuit het in de bakjes. Als je geen spuitzak hebt, dan kun je dit met een lepel erin scheppen. Decoreer de taartjes vervolgens met vers fruit en eventueel met hartjes chocolade. Tot slot kun je er een beetje poedersuiker overheen doen.

Het is wel wat werk, maar het is het vast en zeker waard. Deze taartjes zijn heerlijk en ook nog eens fantastisch om te zien. Daar gaat jouw moeder van genieten! Wil je toch een andere Moederdag taart proberen? Maak dan deze Moederdag kwarktaart.

Moederdag Taartjes

moederdag taartjes

Geschreven op: 23 april 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl