Bananenbrood met vanille

10 min bereiden, 45 min oven tijd.

Bananenbrood is altijd lekker! Bij het ontbijt, als lunch, tijdens de High Tea of als dessert. Doordat bananenbrood niet zo zoet is, is het ook erg lekker bij een High Tea. Soms heb je niet zo’n zin in taarten die barsten van de suiker, dan is bananenbrood een goed alternatief. Doordat de bananen al best zoet zijn van zichzelf, hoef je ook niet zo veel suiker toe te voegen.

Bananenbrood

Ingrediënten

✓3 bananen
✓2 eieren
✓150 gr bloem
✓2 tl bakpoeder
✓2 zakjes vanillesuiker
✓2 el kristalsuiker
✓100 ml olijfolie
✓1 tl kaneel
✓snuf zeezout

Zo maak je het bananenbrood met vanille

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bananen in plakjes en doe ze samen met de eieren in een kom.
  3. Prak het goed door elkaar, tot de bananen bijna helemaal fijn zijn.
  4. Voeg de vanillesuiker, suiker en kaneel toe. Meng het door elkaar.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg erbij.
  6. Meng het geheel goed door elkaar.
  7. Nu kun je ook de olijfolie en het snufje zout toevoegen.
  8. Roer het beslag goed door.
  9. Bekleed je bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  10. Plaats de bakvorm midden in de oven en laat 45 minuten garen.

Als je na 45 minuten twijfelt of je bananenbrood gaar is, kun je er met een satéprikker in prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is je bananenbrood klaar. Laat nog even 10 minuten afkoelen en daarna kun je aanvallen! Ik heb ervoor gekozen om vanillesuiker te gebruiken, omdat dit het brood nog net wat meer smaak geeft. Erg lekker met een kopje thee erbij. Laat me weten wat je ervan vond!

Wil je het combineren met een ander lekker (ontbijt)recept? Maak dan deze easy cinnamon rolls erbij!

Bananenbrood

bananenbrood

Geschreven op: 10 juli 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager schrijft Marel blogs, recepten en redactionele teksten voor HighTea.nl