Ben je op zoek naar een lekker toetje voor tijdens de Kerst? Maak dan een heerlijke bladerdeeg kerstboom met Nutella chocolade en kaneelsuiker! Het is super lekker en makkelijk om te maken. Ook ziet het er helemaal kerstig uit en staat het toetje alleen al leuk op tafel. Daarnaast kan je het natuurlijk ook serveren voor bij de koffie of thee in de middag.
In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van 4 bladerdeeg plakjes. Zo krijg je de kleinere variant van de kerstboom. Wil je een grote kerstboom maken? Gebruik dan de bladerdeeg plakken van 300 gram. Het bereiden werkt beide op dezelfde manier.
✓ 2 keer ongeveer 300 gram bladerdeeg (bijvoorbeeld 2 keer Tante Fanny bladerdeeg) of 4 kleine bladerdeegplakjes
✓ Pot nutella pasta (of zachte chocolade pasta)
✓ 1 ei
✓ Kaneelsuiker
Heb je nog wat bladerdeeg over? Maak er dan wat mini chocolade croissantjes bij.
Eettip: Zet de kerstboom op tafel zodat iedereen er takken van af kan trekken en lekker kan opsmikkelen.
Wil je de kerstboom nog leuker maken? Leg er dan gekleurde M&M’s op zodat het lijkt of er lampjes of kerstballen in de boom hangen. Ook kun je met een stervormpje uit het overgebleven bladerdeeg een piek maken en dit bovenop de kerstboom plaatsen. Wil je meer maken met deze bladerdeeg kerstboom? Je kan er in plaats van nutella ook een hartige variant van maken met bijvoorbeeld mozzarella tomaat en pesto.
Wil je meer lekkere kersthapjes maken? Probeer dan eens een Kerst cheesecake.