Bladerdeeg kerstboom met chocolade en kaneelsuiker

Ben je op zoek naar een lekker toetje voor tijdens de Kerst? Maak dan een heerlijke bladerdeeg kerstboom met Nutella chocolade en kaneelsuiker! Het is super lekker en makkelijk om te maken. Ook ziet het er helemaal kerstig uit en staat het toetje alleen al leuk op tafel. Daarnaast kan je het natuurlijk ook serveren voor bij de koffie of thee in de middag.

Bladerdeeg kerstboom

In dit voorbeeld is gebruik gemaakt van 4 bladerdeeg plakjes. Zo krijg je de kleinere variant van de kerstboom. Wil je een grote kerstboom maken? Gebruik dan de bladerdeeg plakken van 300 gram. Het bereiden werkt beide op dezelfde manier.

Ingrediënten

✓ 2 keer ongeveer 300 gram bladerdeeg (bijvoorbeeld 2 keer Tante Fanny bladerdeeg) of 4 kleine bladerdeegplakjes
✓ Pot nutella pasta (of zachte chocolade pasta)
✓ 1 ei
✓ Kaneelsuiker

Zo maak je de bladerdeeg kerstboom

  1. Allereerst verwarm je de oven op 190 graden.
  2. Zorg er voor dat de vier bladerdeelplakes goed ontdooit zijn.
  3. Leg op de bakplaat bakpapier en leg hier 2 bladerdeegplakjes op die je met 1 zijde aan elkaar plakt (zie foto 1).
  4. Maak met een mes dunne lijntjes in het bladerdeeg zodat je de vorm van een kerstboom krijgt (zie foto 2). Zorg er voor dat je niet door het bladerdeeg heen snijdt. Ook houd je aan de onderkant ongeveer 2 centimeter over voor de stam.
  5. Smeer de kerstboom in met nutella of chocopasta (zie foto 3).
  6. Leg de twee overige bladerdeegplakjes op de besmeerde bladerdeegplakjes (zie foto 4).
  7. Snijd de kerstboom nu uit het bladerdeeg (zie foto 5).
  8. Nu ga je de stam uitsnijden. Dit doe je aan beide zijde aan de onderkant naar het midden te snijden en in het midden een klein stukje over te houden (zie foto 7 en 8).
  9. Nu is het tijd voor de takken van de kerstboom. Snijd aan beide kanten van het bladerdeeg vanaf de zijkant naar de binnenkant. Je zorgt dat je altijd een stukje stam tussen beide zijde overhoudt (zie foto 9).
  10. Twist iedere tak voorzichtig naar binnen (zie foto 10). Bij de grote variant van de kerstboom kan je meer slagen naar binnen maken.
  11. Smeer de bladerdeeg kerstboom in met geklutst ei (zie foto 11).
  12. Doe de kerstboom ongeveer 18-20 minuten in de oven tot deze goudbruin is (Zie foto 12).
  13. Strooi er vervolgens nog wat kaneelsuiker over de kerstboom (zie foto 13) en jouw heerlijke hapje is klaar!

Heb je nog wat bladerdeeg over? Maak er dan wat mini chocolade croissantjes bij.

Bladerdeeg kerstboom

Eettip: Zet de kerstboom op tafel zodat iedereen er takken van af kan trekken en lekker kan opsmikkelen.

Wil je de kerstboom nog leuker maken? Leg er dan gekleurde M&M’s op zodat het lijkt of er lampjes of kerstballen in de boom hangen. Ook kun je met een stervormpje uit het overgebleven bladerdeeg een piek maken en dit bovenop de kerstboom plaatsen. Wil je meer maken met deze bladerdeeg kerstboom? Je kan er in plaats van nutella ook een hartige variant van maken met bijvoorbeeld mozzarella tomaat en pesto.

Wil je meer lekkere kersthapjes maken? Probeer dan eens een Kerst cheesecake.

Geschreven op: 20 december 2021
Jessica
Redactie HighTea.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl.