Een lekkere cheesecake is altijd een goede traktatie. Voor Kerst, tijdens verjaardagen of als dessert. Als ik uiteten ga en ik heb nog een plekje voor een dessert, dan proef ik zeker de cheesecake. Maar nu was het tijd om eens zelf een recept uit te proberen en dat wel voor de kerstdagen! Probeer zelf zeker ook deze party cheesecake.
✓ 220 gr koekjes (bijvoorbeeld Bastogne)
✓ 75 gr boter
✓ 1 kilo roomkaas
✓ 125 gr zure room
✓ 250 gr witte basterdsuiker
✓ 50 gr bloem
✓ 4 eieren
✓ 2 eierdooiers
✓ 4 tl vanille aroma
✓ rasp van ½ citroen
✓ snuf zout
✓ Extra: Kerst of feest decoratie
Als de bodem klaar is kun je ‘m uit de oven halen en laten afkoelen. Laat het deurtje van de oven even openstaan, zodat de warmte eruit kan. Stel daarna de oven in op 140 graden. Als de bodem en springvorm afgekoeld zijn, dan kun je verder met de vulling.
Let op: ik had het idee dat de vulling te dun was, maar dit komt helemaal goed. Als de taart na 1,5 tot 2 uur stevig is, maar het midden nog een beetje zacht, dan is die klaar. Haal de kerst cheesecake uit de oven en laat ‘m helemaal afkoelen. Zet de cheesecake daarna voor een nachtje in de oven. Daarna is hij helemaal klaar om op te eten! Vergeet ‘m niet voor het serveren leuk te versieren, het is niet voor niets een kerst cheesecake.
Op zoek naar meer Kerst recepten? Maak dan ook deze speculaas koekjes of dronken muffins.