De lekkerste cheesecake voor in de lente

Heb jij ook zo’n zin om in de lente heerlijke cakes te bakken? Dan is dit een leuk recept om in de lente uit te proberen. Het is namelijk een mango cheesecake met passievrucht. Dit is een ultiem lekkere en frisse combinatie om je vingers bij af te likken.

Cheesecake

Cheesecake

Nu denken de meeste mensen al gauw ‘kaas cake’, dat klinkt natuurlijk een beetje raar en dan ga je ervan uit dat de cake smaakt naar kaas. Ik kan je vertellen dat cheesecake niet naar kaas smaakt. Cheesecake wordt gemaakt van een hele romige, subtiele roomkaas. Na de bereiding van de cheesecake houd je een licht zurige smaak die daarna in combinatie met het zoete in balans gebracht wordt.

Benodigdheden voor de cheesecake

Als eerste heb je een goede stevige springvorm nodig. Zorg er wel voor dat je springvorm 23 centimeter is! Verder heb je natuurlijk rijpe mango’s nodig, witte chocolade en passievruchten. Een leuk tipje: neem altijd de meest gerimpelde passievruchten, die zijn namelijk het zoetste. Dit zijn de hoofdingrediënten, maar je hebt nog meer nodig om de lekkerste cheesecake te maken.

Ingrediënten

✓400 gram biscuits
✓ 150 gram roomboter
✓ 600 gram roomkaas
✓ 1 theelepel vanille extract
✓ 150 gram suiker
✓ 200 gram witte chocolade (gesmolten)
✓ 1 eetlepel maïzena
✓ 2 middelgrote eieren
✓  1 middelgrote eierdooier
✓ 200 gram mango (gepureerd)
✓  2 passievruchten

Voor de decoratie

✓ 200 ml slagroom
✓ 2 eetlepels suiker
✓  Extra plakjes mango, passievrucht en witte chocolade

Aan de slag

Stap 1: Verwarm je oven voor op 150 graden boven en onder en vet de springvorm in.

Stap 2: kruimel de biscuits klein en smelt de roomboter.

Stap 3: Als de roomboter gesmolten is, schep je de verkruimelde biscuits hier doorheen en leg die op de bodem van de springvorm. Druk dit goed aan (ook tegen de zijkanten), zodat de hele bodem is bedekt met koek.

Stap 4: Klop de roomkaas kort luchtig, dit kan met de hand of met een mixer. Voeg vervolgens de suiker, vanille extract, witte chocolade en maïzena 1 voor 1 toe en klopt tussendoor alles kort door elkaar.

Stap 5: Voeg daarna 1 voor 1 de eieren en de dooier toe, klop dit er ook kort doorheen.

Stap 6: Schep je de gepureerde mango erdoorheen en daarna de passievruchten.

Stap 7: Giet het beslag op de bodem en zet het in de oven voor ongeveer 50-55 minuten tot het gaar is.

Stap 8: Daarna zet je de oven uit, met de deur dicht! En laat je de cheesecake minimaal 1 uur of een nacht in de oven staan.

Stap 9: Haal de cheesecake uit de oven en laat de cheesecake minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.

Stap 10: Decoreer de taart eerst voordat je hem gaat serveren. Klop de slagroom met de suiker, verdeel dat over de bovenkant en leg vervolgens de plakjes mango met die passievrucht erop en maak het af met wat witte chocolade. Lekker smikkelen!

Fruittaart

Vond je het bakken van de cheesecake nou zo leuk en ben je op zoek naar een ander recept? Dan is dit ook nog een leuk en erg lekker recept, met dit recept kan je een lekkere fruittaart maken voor in de lente!

Geschreven op: 19 februari 2024
Sidney
Redactie HighTea.nl
Als stagiaire schrijft Sidney onder andere blogs voor HighTea.nl