Frambozen meringue ijstaart

Zin in wat lekkers tijdens de warme zonnige dagen? Maak dan een frambozen meringue ijstaart! Of je nu wat te vieren hebt of gewoon zin hebt in wat lekkers, deze ijstaart zal zeker in de smaak vallen. De taart ziet er niet alleen superleuk uit, het is ook nog eens lekker verfrissend. Wat wil je nog meer?

IJstaart

Ingrediënten

✓ 50 gram witte chocolade
✓ 65 gram frambozen
✓ meringue  (*eventueel zelf maken)
✓ 6 eetlepels frambozenjam
✓ 500 gram vanille schepijs (1 bak)
✓ 8 eieren
✓ 240 gram kristalsuiker
✓ 160 gram bloem
✓ 40 gram maizena
✓ 40 gram custard
✓ 120 gram boter

Zo maak je deze heerlijke ijstaart

  1. Als eerst ga je aan de slag met het maken van de cakerol. Splits de eieren in een bakje, smelt de boter en laat deze afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Daarna bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 190 graden.
  3. Klop de eiwitten met suiker tot stevige pieken en mix daarna de eidooiers er maximaal 10 seconden doorheen.
  4. Spatel het bloem, de maizena en de custard door het mengsel.
  5. Roer nu de gesmolten boter erdoor tot je een homogeen beslag hebt.
  6. Verdeel vervolgens het biscuitbeslag over de bakplaat en strijk het glad. Daarna bak je de biscuit 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Haal het biscuit na 20 minuten uit de oven en zet de bakplaat even op het rooster.
  8. Leg vervolgens een theedoek op je werkblad en bestrooi het royaal met poedersuiker.
  9. Stort de iets afgekoelde, maar nog warme biscuit op de theedoek en verwijder het bakpapier. Rol de biscuit voorzichtig op en laat het afkoelen in de theedoek.
  10. Als het bisuit is afgekoelt rol je het voorzichtig terug en verwijder je de theedoek. Bestrijk het biscuit voorzichtig met aardbeienjam en rol de cake weer strak op.
  11. Haal het ijs uit de diepvries en laat het minimaal 10 minuten iets zachter worden.
  12. Bekleed ondertussen de springvorm met de vershoudfolie en laat hiervan een deel over de rand hangen.
  13. Snijd van de cakerol 9 plakjes van 1 centimeter dikte en leg die op de bodem van de vorm. Als je tekort hebt kan je iets bijsnijden.
  14. Schep het ijs op de cake. Je hoeft dit niet super keurig en strak te doen. Verdeel daarna de jam over de cake.
  15. Verkruimel boven de ijstaart de helft van de meringue grof en bestrooi het met de helft van de witte chocolade. Verdeel daar de rest van het ijs over.
  16. Verkruimel de rest van de meringue grof over de taart en maak de taart af met frambozen en de rest van de chocolade.

*Zelf de meringue maken? Gebruik dan 3 eiwitten, een snuf zout, 100 gram fijne suiker en
90 gram poedersuiker. Verwarm de oven voor op 100 graden. Voeg de eiwitten en zout samen in een kom en klop deze op. Voeg dan de suiker in delen toe en klop ondertussen door. Als het een mooi luchtig geheel is kun je de poedersuiker er doorheen spatelen. Beleg een bakplaat met bakpapier en maak dan met een lepel of spuitzak mooie toefjes hierop. Zet de meringue voor 2 uur in de oven totdat die knapperig is.

Wil je de taart nog net iets feestelijke maken? Leg er dan een paar gekleurde macarons overheen. Dit geeft een speels en zomers effect aan jouw lekkere ijstaart.

Wil je een lekker zomers drankje bij je ijstaart? Ga dan aan de slag en maak je eigen heerlijke ice tea!

ijstaart

Geschreven op: 3 juni 2021
Jessica
Redactie HighTea.nl
Als afstudeer communicatie stagiair werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl.