Zin in wat lekkers tijdens de warme zonnige dagen? Maak dan een frambozen meringue ijstaart! Of je nu wat te vieren hebt of gewoon zin hebt in wat lekkers, deze ijstaart zal zeker in de smaak vallen. De taart ziet er niet alleen superleuk uit, het is ook nog eens lekker verfrissend. Wat wil je nog meer?
✓ 50 gram witte chocolade
✓ 65 gram frambozen
✓ meringue (*eventueel zelf maken)
✓ 6 eetlepels frambozenjam
✓ 500 gram vanille schepijs (1 bak)
✓ 8 eieren
✓ 240 gram kristalsuiker
✓ 160 gram bloem
✓ 40 gram maizena
✓ 40 gram custard
✓ 120 gram boter
*Zelf de meringue maken? Gebruik dan 3 eiwitten, een snuf zout, 100 gram fijne suiker en
90 gram poedersuiker. Verwarm de oven voor op 100 graden. Voeg de eiwitten en zout samen in een kom en klop deze op. Voeg dan de suiker in delen toe en klop ondertussen door. Als het een mooi luchtig geheel is kun je de poedersuiker er doorheen spatelen. Beleg een bakplaat met bakpapier en maak dan met een lepel of spuitzak mooie toefjes hierop. Zet de meringue voor 2 uur in de oven totdat die knapperig is.
Wil je de taart nog net iets feestelijke maken? Leg er dan een paar gekleurde macarons overheen. Dit geeft een speels en zomers effect aan jouw lekkere ijstaart.
Wil je een lekker zomers drankje bij je ijstaart? Ga dan aan de slag en maak je eigen heerlijke ice tea!