Wil je iets lekkers als ontbijt, tussendoortje of bij de High Tea? Dan is dit gezonde bananenbrood aan te raden. Het bananenbrood is natuurlijk niet letterlijk suikervrij, want in bananen zitten fruitsuikers. Daarnaast zitten er geen toegevoegde suikers in het bananenbrood. De hoofdingrediënten zijn bananen, ei en havermout; super gezond dus!
Ik ben dol op bakken, het is echt een beetje een uitlaatklep voor mij. Een lekker muziekje aan en de keuken in. Als mijn baksels in de oven zitten ben ik me er al helemaal op aan het verheugen. Nog een voordeel is dat heel de kamer lekker gaat ruiken. Het enige nadeel van gek zijn op bakken is dat al die zoete hapjes die ik uit de oven tover niet zo gezond zijn. Daarom leek het mij leuk om af en toe ook gezonde, suikervrij recepten te maken, zoals dit bananenbrood. Probeer jij ‘m ook?
✓2 eieren
✓3 rijpe bananen
✓150 gr havermout
✓scheutje melk (naar keuze)
✓1 tl kaneel
✓1 tl speculaaskruiden (optioneel)
✓snuf zout
✓1 tl bakpoeder
✓handje rozijnen
✓walnoten ter decoratie
Is jouw baksel klaar? Haal het blik dan uit de oven en til het bananenbrood eruit. Deze kun je het beste op een rooster zetten om af te koelen. Tip: proef een stukje als het gezonde bananenbrood nog warm is, heerlijk. Je kunt plakjes snijden en deze bewaren in de vriezer. Maar je kunt het brood ook zo’n 4 dagen bewaren (in de koelkast).
Wil jij liever een wat rijkere versie? Maak dan een bananenbrood met vanille.