Gezonde bananenmuffins

Nog wat bananen over? Maak dan bananenmuffins! Lekker als ontbijtje, tussendoortje of voor bij de High Tea. De muffins lijken erg op bananenbrood, maar dan als kleine muffins. Ze staan leuk op tafel en ze zijn makkelijk op te eten. Aangezien de bananen al zoet zijn is het niet nodig om nog extra suiker toe te voegen. Dit recept bestaat dan ook maar uit zes ingrediënten. Lekker makkelijk!

bananenmuffins

Ingrediënten

✓4 rijpe bananen
✓3 eieren
✓180 gram bloem
✓1 tl kaneel
✓½ zakje bakpoeder
✓2 handjes rozijnen

Nodig:

✓Keukenmachine of mixer
✓Muffinvormpjes

Zo maak je de gezonde bananenmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Pak een kom en voeg hier in 3 bananen, de eieren, kaneel en een handje rozijnen samen.
  3. Mix met de mixer of keukenmachine tot een glad mengsel.
  4. Spatel in een kom de bloem en bakpoeder er doorheen.
  5. Schep het beslag in de muffinvormpjes.
  6. Garneer met kleine stukjes banaan en wat rozijntjes.
  7. Zet de bananenmuffins voor 45 minuten in de oven en check dan even of ze gaar zijn (steek hier een prikker in).

Als de bananenmuffins klaar zijn kan de High Tea party beginnen! Presenteer ze leuk op een etagère en geniet! Het leuke van deze muffins is dat ze niet zwaar en best wel gezond zijn. Hierdoor zijn ze erg lekker voor bij de High Tea. Je kunt de muffins in een afgesloten bakje of in vershoudfolie een aantal dagen bewaren in de koelkast. Je hoeft dus niet alles in één keer op te eten. Maar dat mag zeker wel!

Bananenmuffins

Geschreven op: 30 september 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl