Hapje uit Italië: crêpes

Wanneer je aan Italië denkt, denk je al snel aan pizza en pasta. Maar wist je dat Italianen ook gek zijn op zoete hapjes? Als je wel eens door de straten van de kleine Italiaanse dorpjes bent gewandeld, heb je vast wel eens de zoete geur van crêpes met Nutella geroken. Met deze lekkernij kan je eindeloos blijven combineren. Wij geven je heerlijke voorbeelden!

Crêpes

Basisrecept crêpes

Als basis maak je natuurlijk eerst de heerlijke crêpes. Het zijn eigenlijk flinterdunne pannenkoeken en supermakkelijk om te maken.

Ingrediënten

✓ 3 eieren
✓ 1 eetlepel suiker
✓ 1 glas melk
✓ 2 eetlepels bloem
✓ 30 gram boter

Zo maak je crêpes

  1. Allereerst klop je de eieren met de suiker en een snufje zout.
  2. Meng de bloem en de melk met elkaar tot de bloem geheel is opgelost.
  3. Voeg beide mengsel bij elkaar in een kom en laat dit 30 minuten rusten.
  4. Vet ondertussen een koekenpan van 15 cm doorsnede in met boter.
  5. Giet een lepel van het mengsel in de pan en laat de crêpe aan beide kanten bakken. Ga zo door tot het beslag op is.

Tip: zet een bord op een pan heet water, leg de verse crêpes op het bord en plaats er een deksel overheen. Zo blijft het lekker warm!

Vulling

Zoals al eerder benoemd kan je de crêpes beleggen met Nutella. Combineer Nutella met aardbeien, banaan of ricotta. Hou je niet zo van chocola? Dan kan je de zoete lekkernij ook vullen met vers fruit, room, mascarpone of jam. Vouw het voorzichtig op en garneer met gesmolten chocolade, (kaneel) suiker of kleurrijke sprinkles.

Benieuwd naar nog meer hapjes uit verschillende landen? Probeer dan eens de Trdelnik of Marillenknödels.

Crêpes

Geschreven op: 10 augustus 2021
Jessica
Redactie HighTea.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl.