Heerlijke appeltaart met rozijnen

45 minuten bereiden, 1 uur in de oven.

Appeltaart is een taart die lekker is voor elk moment. Vers uit de oven als de warme dampen er nog vanaf komen. Een flinke toef slagroom erop en genieten! Deze appeltaart is nog lekkerder door de verse appels die ik erin gebruik. De appels aan de appelboom zijn direct de taart in gegaan. Heb jij ook een appelboompje of staat er eentje in de buurt? Dan is het zeker aan te raden om verse appels te gebruiken. Daarnaast is het ook erg lekker om er rozijnen aan toe te voegen, die maken de appeltaart helemaal af.

Appeltaart

Ingrediënten

✓1 kilo appels (tikkeltje zuur is het lekkerste)
✓450 gr bloem
✓200 gr ongezouten roomboter
✓290 gr suiker
✓100 gr rozijnen
✓2 eieren
✓1 zakje vanillesuiker
✓2 tl honing
✓3 tl kaneel
✓snuf zout
✓citroensap

Zo maak je de appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Kluts de eieren in een kommetje.
  3. Pak een grote kom en meng hierin bloem, roomboter, 250 gram suiker, vanillesuiker en 1 ½ ei (de rest heb je aan het einde nodig).
  4. Kneed dit samen tot een stevige deegbal.
  5. Bedek de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  6. Pak ¾ van het deeg en rol dit uit met een deegroller. Bedek eerst de bodem en snijd dan repen voor de zijkant. Je kunt met je vingers of met een (natte) lepel de randjes afwerken en de bodem platstrijken.
  7. Snijd de appels in stukjes en doe ze in een grote kom.
  8. Voeg citroensap, de rozijnen, honing, 40 gram suiker en kaneel toe.
  9. Schep het goed door elkaar en vul daarna de taartbodem met het appelmengsel.
  10. Pak het overgebleven stuk deeg en rol deze uit om er slierten van te maken. Maak een ruitpatroon.
  11. Smeer het halve eitje over de appeltaart en zet de taart dan voor ongeveer een uur in de oven.

Als de taart bijna klaar is begint het hele huis ernaar te ruiken. Is de appeltaart goudbruin? Dan is het tijd om te smullen! Laat de appeltaart wel nog eventjes afkoelen. Wil je slagroom? Sla dan het room los met een beetje suiker. Pas op dat je stopt wanneer het een beetje dik wordt, anders dan heb je straks boter. Doe een lekkere toef slagroom op de appeltaart en dan is het echt tijd om te genieten.

Liever aan de slag met bananen? Maak dan zo’n heerlijk bananenbrood.

Appeltaart

Geschreven op: 1 september 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl