45 minuten bereiden, 1 uur in de oven.
Appeltaart is een taart die lekker is voor elk moment. Vers uit de oven als de warme dampen er nog vanaf komen. Een flinke toef slagroom erop en genieten! Deze appeltaart is nog lekkerder door de verse appels die ik erin gebruik. De appels aan de appelboom zijn direct de taart in gegaan. Heb jij ook een appelboompje of staat er eentje in de buurt? Dan is het zeker aan te raden om verse appels te gebruiken. Daarnaast is het ook erg lekker om er rozijnen aan toe te voegen, die maken de appeltaart helemaal af.
✓1 kilo appels (tikkeltje zuur is het lekkerste)
✓450 gr bloem
✓200 gr ongezouten roomboter
✓290 gr suiker
✓100 gr rozijnen
✓2 eieren
✓1 zakje vanillesuiker
✓2 tl honing
✓3 tl kaneel
✓snuf zout
✓citroensap
Als de taart bijna klaar is begint het hele huis ernaar te ruiken. Is de appeltaart goudbruin? Dan is het tijd om te smullen! Laat de appeltaart wel nog eventjes afkoelen. Wil je slagroom? Sla dan het room los met een beetje suiker. Pas op dat je stopt wanneer het een beetje dik wordt, anders dan heb je straks boter. Doe een lekkere toef slagroom op de appeltaart en dan is het echt tijd om te genieten.
Liever aan de slag met bananen? Maak dan zo’n heerlijk bananenbrood.