Kruidnoten chocolade fudge

Als je Sinterklaas gaat vieren – of niet – dan is deze kruidnoten chocolade fudge een echte aanrader. Natuurlijk smaakt deze fudge het hele jaar door erg goed, maar rondom Sinterklaas is het nog wat leuker. Nog een pluspuntje aan dit recept: het is super easy en de kruidnoten fudge hoeft niet in de oven. Eventjes die fudge maken, kruidnoten erdoor en je schuift ‘m zo in de koelkast. Daarna kun je de fudge op elk moment serveren.

Kruidnoten chocolade fudge

Ingrediënten

✓ 325 gr pure chocolade
✓ 125 gr kruidnoten (+ extra voor de topping)
✓ 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)

Ik vond het leuk om zowel chocolade kruidnoten als naturel kruidnoten te gebruiken voor de topping. Dit kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wil.

Zo maak je de kruidnoten chocolade fudge

  1. Pak een kleine ovenschaal en bedek die met bakpapier. Ik heb hiervoor een 20 x 30 cm gebruikt, maar 20 x 20 cm kan bijvoorbeeld ook.
  2. Pak een steelpannetje en doe de gecondenseerde melk erin. Breek de chocolade in blokjes en voeg toe.
  3. Zet het vuur middelhoog en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.
  4. Pak de kruidnoten erbij en hak ze in stukken.
  5. Roer de kruidnoten door de fudge en schep de fudge daarna in de ovenschaal.
  6. Verdeel het goed en strijk glad met een spatel of lepel.
  7. Strooi daarna de overige kruidnootjes erover en druk ze een beetje aan.
  8. Zet nu de fudge voor minimaal 3 uur in de koelkast

Als de kruidnoten chocolade fudge hard geworden is, kun je ‘m in stukjes snijden. Vervolgens kun je de fudge nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Leuk voor de kinderen tijdens pakjesavond of om gewoon tussendoor van te smullen. Wil je de fudge nog lekkerder maken? Doe dan je zelfgemaakte kruidnoten er doorheen!

kruidnoten chocolade fudge

Kruidnoten chocolade fudge

Geschreven op: 30 november 2020
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl