Maak je eigen pumpkin spice latte

Wil je helemaal in de herfstsferen komen? Ga dan lekker aan de slag en maak een pumpkin spice latte. Het is een latte gemaakt met de klassieke kruiden die horen bij een onvervalste pumpkin pie. Het is een koffie met veel melk, pompoenpuree en een vleugje vanille. Dit alles met een kruidig aroma van pumpkin spice kruiden. Natuurlijk kan de flinke toef slagroom niet ontbreken. Je hebt er waarschijnlijk al een jaar naar uitgekeken, dus ga snel aan de slag!

pumpkin spice latte

Ga aan de slag

Je kan je pumpkin spice latte makkelijk en snel zelf thuis maken. Het meest essentieel is de pumpkin spice kruidenmix, die de typerende kruidige herfst smaak aan jouw latte geeft. Je zou ook eventueel koek- of speculaaskruiden kunnen gebruiken. In dit recept gebruiken we pompoen uit blik. Je zou ook zelf geprakte pompoen uit de oven kunnen gebruiken. Gebruik dan een kleine oranje pompoen. Maak deze schoon, haal het vruchtvlees er uit en snij het in blokjes. Vervolgens moet dit 20 minuten gaar roosteren in de oven op 180 graden.

Ingrediënten

✓ 1 vers gezette espresso van ongeveer 60 ml
✓ 1 eetlepel suiker
✓ 1 theelepel vanille extract
✓ Halve theelepel koek,- speculaas of pumpkin spice kruiden
✓ 1-2 eetlepels pompoenpuree (uit blik of pot) fijn geprakt
✓ 200 ml (plantaardige) melk
✓ Slagroom

Zo maak je pumpkin spice latte

  1. Allereerst verwarm je de melk, pompoenpuree, speculaaskruiden en suiker op een middelmatig vuur in een sauspannetje. Zet net voor het kookpunt het vuur uit en haal de pan er af.
  2. Vervolgens roer je de vanille door het mengsel.
  3. Pureer daarna met een staafmixer het geheel tot een gladde substantie. Zorg dat er geen pompoen klontjes meer inzitten.
  4. Zet vervolgens  een vers kopje espresso van ongeveer 60 ml en giet hier je net gemaakte mix bij.
  5. Giet daarna alles samen in een grote mok en maak het af met een flinke toef slagroom.
  6. Eventueel kan je de pumpkin spice latte nog extra afmaken met een snufje pumpkin spice kruiden die je strooit over de slagroom.

Neem er een lekker speculaasje bij die je eventueel kunt dippen of lekker kan opeten. Geniet van je zelfgemaakt pumpkin spice latte en proef de heerlijke smaak van de Herfst. Wil je er nog wat lekkers bij pakken? Maak dan heerlijke herfst scones met appel en kaneel.

Pumpkin Spice Latte

Geschreven op: 28 september 2021
Jessica
Redactie HighTea.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl.