Herfst scones met appel en kaneel

Het wordt al vroeger donker en de blaadjes beginnen van de bomen te vallen. Het is overduidelijk: de herfst is begonnen. Stiekem vind ik dit ook een heerlijk seizoen. Na de zomer is het best wel lekker om onder een dekentje te zitten met een kop thee en te luisteren naar hoe de regen op de ramen tikt. Daar hoort natuurlijk ook iets lekkers bij: heerlijke herfst scones met appel en kaneel.

Heb jij zin om deze heerlijke herfst scones te maken? Dan kun je lekker de keuken induiken. Het is een makkelijk recept, waar je ongeveer 8 tot 10 scones van kan maken.

herfst scones

Ingrediënten

✓ 230 gr zelfrijzend bakmeel
✓ 40 gr roomboter (ongezouten)
✓ 30 gr bruine basterdsuiker
✓ 2 tl kaneel
✓ snuf zout
✓ 1 kleine appel
✓ 110 melk + extra

Zo maak je de herfst scones

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Zet dan eerst alle ingrediënten klaar, je gaat namelijk vieze handen krijgen.
  3. Pak een grote kom en doe hierin het zelfrijzend bakmeel en de boter.
  4. De basterdsuiker, kaneel en het zout kun je samenvoegen in een kleine kom.
  5. Meet dan alvast de melk af en zet die ook klaar.
  6. Snijd de appel in 4. Eet ¼ lekker op. En snijd de rest in kleine stukjes. Leg ½ deel klaar voor door het deeg en leg ¼ deel apart voor later.
  7. Meng nu het zelfrijzend bakmeel en de boter door elkaar met je handen. Kneed door tot er een kruimelig geheel ontstaat.
  8. Voeg dan het mengsel van suiker, kaneel en zout toe.
  9. Meng door elkaar en voeg dan de appel toe.
  10. Roer dit nog even door en giet dan de melk erbij.
  11. Het gaat nu plakkerig worden, dus blijf goed doorkneden.
  12. Als het een mooie deegbal is geworden dan kun je ‘m op een snijplank leggen.
  13. Rol het deeg uit met de deegroller tot ongeveer 3 cm dikte.
  14. Gebruik dan een uitsteker of glas om er scones van te maken.
  15. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  16. Bestrijk ze met wat melk en strooi de overgebleven stukjes appel erover.
  17. Schuif ze dan in de oven voor 15 minuten.

Als de scones goudbruin zijn, dan kun je ze uit de oven halen. Laat ze afkoelen of geniet ervan als ze nog warm zijn. Serveer ze met jam of met zelfgemaakte clotted cream. Deze scones zijn ook heerlijk voor bij de high tea. Je kunt bijvoorbeeld ook een proeverij van scones maken met chocolade scones, naturel scones en zelfs vegan scones! Zo is er voor iedereen een lekkere smaak te vinden.

herfst scones

Geschreven op: 24 september 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl