Het wordt al vroeger donker en de blaadjes beginnen van de bomen te vallen. Het is overduidelijk: de herfst is begonnen. Stiekem vind ik dit ook een heerlijk seizoen. Na de zomer is het best wel lekker om onder een dekentje te zitten met een kop thee en te luisteren naar hoe de regen op de ramen tikt. Daar hoort natuurlijk ook iets lekkers bij: heerlijke herfst scones met appel en kaneel.
Heb jij zin om deze heerlijke herfst scones te maken? Dan kun je lekker de keuken induiken. Het is een makkelijk recept, waar je ongeveer 8 tot 10 scones van kan maken.
✓ 230 gr zelfrijzend bakmeel
✓ 40 gr roomboter (ongezouten)
✓ 30 gr bruine basterdsuiker
✓ 2 tl kaneel
✓ snuf zout
✓ 1 kleine appel
✓ 110 melk + extra
Als de scones goudbruin zijn, dan kun je ze uit de oven halen. Laat ze afkoelen of geniet ervan als ze nog warm zijn. Serveer ze met jam of met zelfgemaakte clotted cream. Deze scones zijn ook heerlijk voor bij de high tea. Je kunt bijvoorbeeld ook een proeverij van scones maken met chocolade scones, naturel scones en zelfs vegan scones! Zo is er voor iedereen een lekkere smaak te vinden.