Bij een echte Engelse High Tea kunnen de scones met clotted cream en jam natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel verschillende variaties op clotted cream, maar de échte clotted cream is toch wel het lekkerste. De variaties zijn ontstaan omdat echte clotted cream een dag duurt om te maken. Gelukkig is het vooral wachttijd; die het echt waard is.
Je kunt clotted cream vaak in de supermarkt kopen. Of je kunt een van de snelle recepten met mascarpone uitproberen. Maar laten we even eerlijk zijn: de echte clotted cream is het allerlekkerste. Het enige nadeel is dat de clotted cream een halve dag in de oven moet en een halve dag in de koelkast. Maar dit is prima te doen als je bijvoorbeeld een dagje thuiswerkt of niet per se de deur uit moet.
Nodig:
✓250 ml slagroom
✓Kleine ovenschaal
✓Geduld
Dat is het enige wat je nodig hebt om deze heerlijke clotted cream te maken.
Serveer de clotted cream met warme scones en eventueel jam of lemon curd. Zo kun je het basisrecept voor scones erbij maken of je kunt gaan voor heerlijke chocolade scones. Deze clotted cream maakt jouw High Tea helemaal compleet. Het smelt op je tong, heerlijk!