Matcha Latte

Koude dagen, veel sneeuw en warme drankjes. Dat is een gouden combinatie. Als je weer binnenkomt na een tijdje in de kou, dan is het heerlijk om een warme drank klaar te maken. Natuurlijk kun je gaan voor een lekkere kop thee, maar iets anders is ook wel eens lekker. Chocolademelk, koffie of probeer eens een Matcha Latte. Groene Matcha thee met melk, heerlijk, gezond en leuk voor de afwisseling.

Matcha Latte

In Engeland doen ze veel vaker melk door de thee. In Nederland gebeurt dit een stuk minder. Bij een Matcha Latte is dat ook een beetje anders. Het lijkt eigenlijk een beetje op een cappuccino, maar dan met thee. Matcha thee wordt gemaakt van groene theeblaadjes. Deze blaadjes worden met de hand geplukt. Vervolgens worden de groene blaadjes gestoomd en met warme lucht gedroogd. De blaadjes worden langzaam fijngemalen, waardoor er Matcha thee ontstaat. Door deze thee te mengen met melk, ontstaat de Matcha Latte. Wil jij het zelf een keer maken? Probeer dan dit recept:

Ingrediënten

✓1 tl Matcha poeder
✓100 ml water
✓150 ml (plantaardige)melk
✓optioneel: 1 tl honing (of andere zoetstof)

Zo maak je een Matcha Latte

  1. Breng water aan de kook (in een pan of waterkoker) en giet 100 ml in een mok.
  2. Laat het water 2 minuten afkoelen.
  3. Voeg de Matcha poeder toe en klop op met de Matcha klopper.
  4. Verwarm de melk, ik gebruikte hiervoor amandelmelk, maar je kunt zelf weten welke melk je gebruikt. Een melkopschuimer zorgt voor een nog mooier resultaat.
  5. Voeg dan eventueel een theelepel met honing of een andere zoetstof toe.

Laat jouw Matcha Latte nog even afkoelen. Strooi er eventueel nog wat kaneel overheen. En dan is het tijd om te genieten. Een Matcha Latte is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Matcha thee bevat bevat 137 keer meer antioxidanten dan groene thee. Daarnaast ontgiftigt het op natuurlijk en effectieve manier, stimuleert het je metabolisme én zorgt voor een snelle stofwisseling. Van deze Matcha Latte kun je dus genieten en tegelijkertijd werken aan je gezondheid.

Mijn Matcha Latte was niet zo heel groen, omdat ik maar één lepeltje Matcha poeder heb toegevoegd. Als je een groenere latte wil, dan kun je twee lepels toevoegen.  Wil jij meer weten over de achtergrond van verschillende soorten thee? Lees dan ook over het verschil tussen groene, zwarte en witte thee.

Matcha Latte

Geschreven op: 8 februari 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl