Muffins met drop en chocolade

Ja, je leest het echt goed: muffins met drop en chocolade. Wij werden uitgedaagd om te bakken met drop en dat wilden we natuurlijk heel graag proberen. En eigenlijk is het zo gek niet. In veel recepten wordt zoet en zout gecombineerd, denk bijvoorbeeld ook aan de populaire chocolade met karamel en zeezout. Wij gingen aan de slag met recepten bedenken en kwamen uiteindelijk op het idee om muffins te maken met chocolade en Klepper&Klepper drop! Ben jij ook zo benieuwd naar het resultaat? Lees dan snel verder.

muffin drop chocolade

Ingrediënten

✓75 gr Klepper&Klepper drop (mild zout)
✓ 100 gr (pure) chocolade
✓250 gr zelfrijzend bakmeel
✓ 120 gr suiker
✓ 1 tl bakpoeder
✓270 ml slagroom
✓2 eieren
✓ 1 el vanille aroma

Optioneel kun je nog drop smelten en die op de bovenkant van de muffins doen, gebruik hier dan 100 gram drop voor en 8 eetlepels water. Daarnaast heb je ook een muffinvorm nodig en muffinpapiertjes om ze in te doen.

drop muffins

Zo maak je de muffins met drop en chocolade

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm.
  3. Pak een grote kom en mix hierin de slagroom, suiker en vanille-aroma.
  4. Voeg dan de eieren toe en mix goed door.
  5. Voeg dan al roerend het bakpoeder en zelfrijzend bakmeel toe.
  6. Hak de chocolade in kleine stukjes en spatel door het mengsel.
  7. Snijd dan ook de drop in hele kleine stukjes en voeg dat ook toe.
  8. Vul de muffinvormpjes tot net onder de rand met het mengsel.
  9. Schuif de muffins voor 25 minuten in de oven.
  10. Check even of ze gaar zijn (prik er met een satéprikker in en als de prikker droog is, dan zijn ze gaar).

Haal de muffins uit de bakvorm en laat ze op een rooster iets afkoelen. Wil je nog een droplaagje op de muffins? Dan kun je 100 gram drop smelten met 8 eetlepels water. Pak hier een steelpannetje met dikke bodem voor en laat het op laag vuur zachtjes inkoken. Blijf af en toe roeren tot er een stroperig mengsel ontstaat. Verdeel het over de muffins en je hebt heerlijke muffins met drop en chocolade.

Durf jij het aan?

Het is een gewaagde combinatie, maar zeker de moeite waard.  Deze muffins zijn namelijk erg lekker. De combinatie van de zoute drop en de zoete muffins en chocolade zorgt voor een smaakexplosie. Ik gebruikte voor dit recept Klepper&Klepper drop. Dit is zeker aan te raden, omdat de drop gelatine vrij is en omdat het erg lekkere drop is! Voor de dropsnippers in de muffin heb ik de smaak mildzout gebruikt en voor de droplaag bovenop heb ik honingdrop gebruikt. Mildzout wordt gemaakt met ongeraffineerd Keltisch zeezout dat wordt gewonnen in de zoutmoerassen van het Franse schiereiland Guérande. En voor de Honingdrop wordt biologische streekhoning gebruikt uit de Biesbosch. Dat zijn nog eens producten met een mooi verhaal! En die zitten dus verwerkt in deze heerlijke muffins.

Ben jij helemaal enthousiast geworden? Maak dan ook eens deze chocolade muffins met cranberry.

drop muffins klepper

Geschreven op: 16 juli 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl