Oostenrijks hapje: Marillenknödels

Haal jij ook Oostenrijk in je eigen keuken? Maak dan een lekker Oostenrijks hapje. Oostenrijk is een supermooi land waar je heel erg leuk op vakantie kan. In de zomer kun je mooi wandelen door de bergen, watervallen bekijken en een duik nemen in helderblauwe meren. In de winter kun je er erg leuk op wintersport. Daarnaast heeft Oostenrijk ook veel heerlijke gerechten. Een zoet hapje wat ook goed bij de High Tea kan passen zijn Marillenknödels. Ik ben er helemaal gek van. En daarom besloot ik ze een keer thuis te maken. Ze zijn bijna net zo lekker geworden zoals in Oostenrijk, dus probeer ze zeker uit!

Marillenknödels

Ingrediënten

Marillenknödels zijn niet moeilijk om te maken, maar je moet wel een beetje inschatten wanneer ze goed zijn. Doe het dus een beetje op gevoel en voeg nog wat extra toe als je denkt dat het nodig is.

✓6 abrikozen
✓ 250 gram kwark
✓1 ei
✓ 65 gram boter
✓300 gram meel
✓snuf zout
✓ paneermeel
✓ vanillesuiker
✓kristalsuiker
✓ kaneel

marillenknödels

Zo maak je de Marillenknödels

  1. Pak een grote kom en voeg hier de ingrediënten voor het deeg samen: kwark, ei, boter, meel en zout.
  2. Meng dit door elkaar totdat er een mooi deeg ontstaat. Het deeg mag een klein beetje plakken, maar niet echt blijven kleven. Voeg extra meel toe als dat nodig is.
  3. Laat het deeg dan even rusten.
  4. Zet ondertussen een grote pan water op en breng aan de kook.
  5. Snijd ondertussen de abrikozen door en haal de pit eruit.
  6. Als het water kookt kun je het deeg pakken.
  7. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
  8. Bestuif je handen met wat meel en pak een stuk deeg. Druk het deeg plat en leg er een abrikoos op.
  9. Vouw dan het deeg om de abrikoos heen totdat er een balletje ontstaat. Zorg dat de abrikoos volledig ingesloten zit.
  10. Als je dit met alle abrikozen hebt gedaan, kun je ze voorzichtig in het kokende water laten vallen.
  11. Laat de knödels 15 minuten koken.

Ondertussen pak je er een grote koekenpan bij. Hier laat je een flinke klont boter in smelten. Dan zet je het vuur laag en strooi je wat paneermeel over de bodem, hier doe je een zakje vanillesuiker, wat kristalsuiker en een beetje kaneel bij. Roer goed door en proef dan even. Te zoet? Doe dan meer paneermeel. Niet zoet genoeg? Doe dan wat extra suiker. Dit is helemaal naar eigen smaak, dus doe wat jij lekker vindt. Zet dan het vuur uit. Zijn de knödels gekookt? Dan kun je ze in de pan doen en door het suikermengsel rollen. En dan zijn jouw Marillenknödels klaar. Genieten maar!

Nog meer hapjes proberen uit onze favo vakantielanden? Probeer dan ook dit Portugees hapje.

marillenknödels

Geschreven op: 30 juni 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl