Thanksgiving High Tea recepten

Met Thanksgiving komen we samen met vrienden en familie om dankbaarheid te uiten voor al het goede in ons leven. Maar wat als we dit jaar een twist geven aan de traditionele Thanksgiving-viering en de klassieke maaltijd vervangen door iets verfijnds en verrukkelijks? Organiseer een Thanksgiving High Tea. Met onderstaande heerlijke recepten kun je een heerlijke Thanksgiving High Tea organiseren voor je familie en vrienden. Van hartige hapjes met een knipoog naar klassieke gerechten tot zoete lekkernijen doordrenkt met de warmte van het seizoen, er is voor ieder wat wils. Lees je mee?

Thanksgiving Hapjes

Cranberry & brie mini taartjes

Zoals je misschien wel weet, werken cranberry & brie ontzettend goed met elkaar. De smaken vullen elkaar heel goed aan. Uiteraard kun je de brie ook vervangen voor bijvoorbeeld een lekkere geitenkaas. Maak deze overheerlijke cranberry brie mini taartjes en verras je gasten met een kleine, maar lekkere bite! Je maakt deze bites binnen 15 minuten en je hebt er niet veel voor nodig.

Ingrediënten

✓ 100 gram brie
✓ Cranberry compote of jam
✓ 3 plakken bladerdeeg

Wat heb je nodig?

✓ Cupcake bakvorm

Hoe maak je de cranberry brie mini taartjes?

  1. Haal de plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 stukken en duw deze voorzichtig in de cupjes van een cupcake bakvorm.
  4. Plaats in elk bladerdeegbakje een stukje brie. Je kan zelf kiezen hoeveel brie je hiervoor gebruikt.
  5. Schep hier een beetje cranberry compote of cranberry jam op.
  6. Zet de kleine taartjes in de oven en bak deze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat de mini taartjes even afkoelen, maar eet ze wel nog als ze warm zijn. Dan zijn ze het lekkerst!

Zoete aardappel taart

De zogeheten ´sweet potato pie´ is een typisch Amerikaans (Thanksgiving) dessert. Het klinkt wellicht niet erg lekker, maar wacht maar tot je een puntje van deze taart proeft.

Ingrediënten

✓ 500 gram zoete aardappelen
✓ 200 gram suiker
✓ 2 eieren
✓ 125 milliliter melk
✓ 1 theelepel kaneel
✓ 1 theelepel vanille-extract
✓ 1 mespuntje(s) nootmuskaat
✓ 1 citroen
✓ 125 gram boter
✓ 4 eetlepels poedersuiker
✓ 8 plakken bladerdeeg

Wat heb je nodig?

✓ Springvorm

Hoe maak je zoete aardappel taart?

  1. Begin met het schillen van de zoete aardappelen. Snijd ze vervolgens doormidden en kook ze gaar. Dit duurt meestal zo’n 20 tot 25 minuten.
  2. Voordat je verder gaat, is het belangrijk om de oven voor te verwarmen. Stel de temperatuur in op 180 graden.
  3. Neem een springvorm en vet zowel de bodem als de zijkanten ervan in. Leg daarna de plakjes bladerdeeg over de bodem en de zijkanten om deze te bekleden.
  4. Rasp de schil van de citroen om de smaak toe te voegen aan het recept.
  5. Prak de gekookte zoete aardappel tot een fijne textuur. Voeg nu 125 gram boter toe en meng dit goed. Voeg ook 200 gram suiker, samen met de melk, 2 eieren, nootmuskaat, kaneel, citroenrasp en vanille-extract toe. Klop alle ingrediënten samen tot een glad mengsel.
  6. Giet het mengsel in de voorbereide springvorm. Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 50 tot 55 minuten.
  7. Eenmaal gebakken, haal de taart uit de oven en laat deze rustig afkoelen. Strooi tenslotte wat poedersuiker over de afgekoelde taart voordat je deze serveert.

Appelcider

Appelcider is een heerlijk zoet en verfrissend drankje. Ideaal ter afwisseling met de thee. Je maakt het gemakkelijk met appelsap, bruine suiker en warme herfstkruiden. Lees je mee?

Ingrediënten

✓ 2 eetlepels mulling kruiden (Aspen Mulling Spices)
✓ 8 kopjes appelsap
✓ ¼ kopje bruine suiker
✓ 1 sinaasappel in plakjes gesneden
✓ 1 appel in plakjes gesneden

Wat heb je nodig?

✓ Kaasdoek/neteldoek
✓ Slowcooker

Hoe maak je appelcider?

  1. Neem 2 eetlepels mulling kruiden en plaats ze in een dubbele laag kaasdoek. Vouw de zijkanten omhoog om een soort ‘zakje’ te vormen. Knoop het nu stevig dicht.
  2. Vervolgens ga je over tot het toevoegen van de ingrediënten. Giet 8 kopjes appelsap en ¼ kopje bruine suiker samen met de kruiden in de slowcooker. Roer alles goed door, totdat de bruine suiker volledig is opgelost.
  3. Nu is het tijd om de stukjes fruit op de cider te plaatsen. Leg dunne plakjes appel en sinaasappel boven op het mengsel in de slowcooker en zorg dat alles mooi verdeeld is. Doe de deksel van de slowcooker weer op z’n plek.
  4. Laat het geheel vervolgens koken. Laat het op een lage stand sudderen gedurende 2-3 uur, of kies voor de hoge stand en laat het 1 uur koken. Indien gewenst, kun je de cider nog verder op smaak brengen door er gesneden fruit of kaneelstokjes aan toe te voegen.
  5. Wanneer alles goed gekookt is en je keuken gevuld is met heerlijke geuren, kun je de cider serveren. Als je dat wenst, kun je het geheel nog wat extra flair geven door het te garneren met stukjes gesneden fruit of een paar kaneelstokjes. Geniet van deze heerlijke warme drank!

Op zoek naar meer heerlijke Thanksgiving recepten?

Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer overheerlijke Thanksgiving gerechten? Bekijk dan ook zeker deze Thanksgiving desserts! Van kersentaart tot trifle en van pancakes tot pompoentaart. Laat je inspireren door de traditionele smaken en de warme sfeer die Thanksgiving met zich meebrengt. Deze Thanksgiving desserts zijn uiteraard ook geschikt voor een Thanksgiving High Tea. Eet smakelijk!

Thanksgiving

Geschreven op: 16 oktober 2023
Anne
Redactie hightea.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl