Zelf bubble tea maken

Heb jij al wel eens een bubble tea gedronken? Grote kans dat je het wel eens gezien hebt. Het is een combinatie van gummi balletjes en ijskoude thee. Het ziet er niet alleen superleuk uit, het is ook nog eens super lekker! Nog een voordeel: het is supermakkelijk om zelf te maken.

Bubble tea

Bubble tea

Ook in Nederland zien we het steeds meer, de bubble tea. In Taiwan is het inmiddels een nationaal drankje geworden. Bubble tea is een mix van thee, melk, vruchtensap en tapioca balletjes. Tapioca balletjes worden gemaakt van cassave. De balletjes zelf hebben weinig smaak, zijn een beetje taai, eigenlijk net als gummibeertjes. Dit lekkere drankje drink je uit een glas en met een (duurzaam) rietje. Het rietje moet natuurlijk wel breed zijn, zo komen de balletjes naar boven. Er zijn ontzettend veel smaken en alleen de tapioca balletjes maken dat dit drankje zo leuk is. Wij hebben alvast een lekker recept voor je:

Ingrediënten

✓ 50 gram Tapioca balletjes (verkrijgbaar bij de Aziatische supermarkt)
✓ 100 ml gecondenseerde kokosmelk
✓ 1 eetlepel thee (groene thee, rooibos of zwarte thee)
✓ 1,2 liter water (1 liter apart en 200 ml apart)
✓ 2 eetlepels maple syrup
✓ Ijsklontjes

Zo maak je bubble tea

  1. Allereerst breng je een liter water aan de kook. De balletjes voeg je direct toe aan het kokend water, bij koud water vallen deze namelijk uit elkaar. Roer de eerste paar minuten goed door zodat de balletjes niet aan de pan blijven plakken.
  2. Vervolgens draai je na 15 minuten het vuur uit en laat je de balletjes nog 10 minuten in het hete water nagaren. Wanneer de balletjes doorzichtig zijn, zijn ze goed.
  3. Spoel de balletjes daarna af met koud water en voeg maple syrup toe aan de balletjes. Zo trekt de zoete smaak van de siroop in de balletjes. Laat dit even staan.
  4. Maak ondertussen de thee. Laat het theezakje 5 minuten in 200 ml heet water trekken en koel dit vervolgens af met ijsklontjes.
  5. Schep de balletjes samen met de maple syrup in het glas. Giet hier vervolgens de thee op, gevolgd door de ijsklontjes. Als laatst giet je de gecondenseerde kokosmelk erbij. Een breed rietje erin en smullen maar!

Ben je benieuwd hoe je nog meer soorten koude thee kan maken? Probeer dan eens zelf Ice Tea te maken!

Bubble tea

Geschreven op: 23 augustus 2021
Jessica
Redactie HighTea.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl.