Feestelijke hapjes voor Oud en Nieuw

Het einde van het jaar nadert snel, en wat is er nu beter dan het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar verwelkomen met heerlijke hapjes tijdens een gezellige Oud & Nieuw High Tea? Of je nu een intiem samenzijn organiseert met vrienden of een feestelijke bijeenkomst hebt met familie, deze feestelijke hapjes voor Oud en Nieuw zullen zeker de smaakpapillen van je gasten verwennen. Dus, laat de theepot fluiten en de champagnekurken knallen terwijl we samen het oude jaar feestelijk afsluiten en het nieuwe jaar beginnen met deze heerlijke hapjes!

Oud & Nieuw

Mini quiches met champignons en brie

Een High Tea is niet compleet zonder hartige hapjes, en deze mini quiches met champignons en brie zijn een smaakvolle traktatie. De romige brie voegt een luxe touch toe aan de quiches, terwijl de champignons zorgen voor een heerlijke hartige smaak. Serveer ze warm voor het beste resultaat.

Geitenkaas en vijgen pasteitjes

Voor een vleugje elegantie op je feesttafel zijn geitenkaas en vijgen pasteitjes een absolute aanrader. De combinatie van romige geitenkaas en zoete vijgenjam zorgt voor een perfect evenwicht tussen hartig en zoet. Deze pasteitjes zijn niet alleen smaakvol, maar zien er ook nog eens feestelijk uit.

Cranberry-sinaasappel scones

Uiteraard is een High Tea geen echte High Tea zonder scones, en deze cranberry-sinaasappel scones zijn perfect voor de feestdagen. De frisse smaak van sinaasappel gecombineerd met de zoete en zure smaak van cranberry’s maakt deze scones tot een feestelijke lekkernij. Serveer ze met clotted cream en jam voor de ultieme High Tea-ervaring.

Mini pavlova’s met vers fruit

Vier de overgang naar het nieuwe jaar met luchtige mini pavlova’s overgoten met vers fruit. De knapperige buitenkant van de pavlova en de zachte binnenkant vormen de perfecte basis voor een topping van kleurrijk fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en kiwi. Een vleugje slagroom maakt het geheel helemaal af.

Chocolade-dipped aardbeien met gouden sprinkles

Geef je High Tea een luxe tintje met chocolade-dipped aardbeien bedekt met gouden sprinkles. Het contrast tussen de sappige aardbei, de rijke chocolade en het knapperige goud zorgt voor een verrukkelijke traktatie die er ook nog eens feestelijk uitziet.

Doe nog meer inspiratie op!

Op zoek naar nog meer heerlijke hapjes? Bekijk ook zeker nog eens deze Oud & Nieuw hapjes en Oud & Nieuw koekjes. Met deze heerlijke Oud & Nieuw hapjes wordt je High Tea een smaakvolle en feestelijke aangelegenheid. Laat het oude jaar met stijl achter je en verwelkom het nieuwe jaar in goed gezelschap en met heerlijke lekkernijen. Proost op een sprankelend nieuw jaar!

Op zoek naar een leuk Nieuwjaarscadeau?

Als kers op de taart van het afgelopen jaar, is er geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met een verrukkelijke High Tea ervaring. Geef dit jaar een uniek en smaakvol Nieuwjaarscadeau door een High Tea cadeaubon of Sweetbox te overhandigen. Met een breed scala aan sfeervolle locaties en culinaire hoogstandjes, biedt de cadeaubon de perfecte formule om warmte, vreugde en lekkernijen te delen in het nieu

Geschreven op: 30 november 2023
Anne
Redactie hightea.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl