Champagne thee

Het klinkt waarschijnlijk als een vreemde combinatie maar toch wordt Champagne thee steeds populairder. Het is dan ook geen thee met een Champagnesmaak zoals de naam misschien doet vermoeden. Er komt geen alcohol bij kijken en kan worden gedronken in iedere situatie. Zo maak je van ieder moment een feestje.

champagne thee

Wat is Champagne thee?

Champagne thee is een theesoort met cassis achtige en fruitige smaak en geur. De naam Champagne komt door de combinatie van de groene en witte theesoorten die licht overeenkomen met de smaak van Champagne. Ingrediënten uit deze thee zijn vaak lemongrass, cassis en rozenblad. Ook is het mogelijk om er een heerlijke alcoholvrije Champagne van te maken.

Hoe maak je Champagne thee

Heb je zin om zelf deze thee te maken? Dit kan op twee manieren. De eerste manier is met warm water. Zo krijg je traditionele thee met een smaak die lijkt op Champagne. Kook wat water, voeg twee gram kant-en-klare theebladeren toe en laat het geheel drie minuten trekken. Thuis, op het werk of samen met een vriendin, met deze thee wordt elk moment een klein feestje.

Alcoholvrije Champagne

De tweede manier om de thee klaar te maken is met de cold brew methode. Hierbij laat je de twee gram kant-en-klare Champagne thee drie minuten trekken in bruisend water. Zo maak je je eigen alcoholvrije Champagne en kun je feestelijk proosten met al je vriendinnen, zelfs als je geen alcohol drinkt.

Liever toch een andere thee?

Ben je niet zo’n Champagne fan of ben je gewoon op zoek naar iets anders? Probeer dan eens deze rustgevende thee te maken en kom volledig tot rust.  Heb je zin om eens lekker de natuur in te gaan? Neem dan eens een handje dennennaalden mee uit het bos en maak hier en lekkere thee van.  Wil je nog meer soorten thee proberen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ontdek hoe veelzijdig thee kan zijn met een compleet verzorgde High Tea.

champagne thee

Geschreven op: 30 december 2021
Jurrian
Stagiair
Als stagiair schrijft Jurrian onder andere blogs voor HighTea.nl.