De lekkerste ijstaart recepten

In de zomer wordt iedereen blij van frisse en fruitige zomerse nagerechten, zeker als het ook nog eens super warm is buiten. Daarbij is de ijstaart echt hét perfecte zomer dessert! Maar hoe kan je zelf ijstaart maken? Geen zorgen, wij hebben voor jou de lekkerste ijstaart recepten op een rijtje gezet!

De lekkerste ijstaart recepten

IJstaart met rood fruit

Een van de lekkerste soort ijstaarten voor in de zomer moet wel de ijstaart met rood fruit zijn. Dit fris en fruitig recept is gemakkelijk te maken en is een heerlijk toetje voor warme zomerdagen. Hier kun je samen met je vrienden en familie heerlijk van genieten!

Ingrediënten

✓ 1l vanilleroomijs
✓ 1l bosvruchten yoghurtijs
✓ 150 g verse blauwe bessen
✓ 500 g verse aardbeien
✓ 170 g aardbei fruitspread
✓ 100 g witte chocolade

Wat heb je nodig?

✓ Plasticfolie
✓ Cakevorm

Hoe maak je het?

Haal als eerst de vanilleroomijs en bosvruchten yoghurtijs uit de vriezer om ze iets zachter te laten worden. Terwijl je wacht, kun je aan de slag gaan met de toppings: rasp de witte chocolade grof, was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Leg ook alvast de plasticfolie op de bodem van de cakevorm. Doe hier vervolgens het vanilleroomijs in en smeer de fruitspread er overheen. Verdeel dan het bosvruchten yoghurtijs er over en strijk de bovenkant totdat die glad is. Zet de ijstaart minimaal 2 uur in de vriezer. Je kunt de ijstaart dan uit de cakevorm halen en de bovenkant bestrooien met de geraspte chocolade, de halve aardbeien en de blauwe bessen. Dan is de ijstaart klaar om geserveerd te worden!

Ijstaart met rood fruit

IJstaart met karamel en chocolade

Deze ijstaart met zelfgemaakte vanilleroomijs wordt afgewisseld met laagjes karamel en knapperige chocolade. Dit is hét perfecte zoete toetje voor in de zomer. Hij is zo lekker dat je hem haast niet wilt delen!

Ingrediënten

✓ 400 ml gezoete gecondenseerde melk
✓ 500 ml slagroom
✓ 100 gr pure chocolade (gesmolten)
✓ 1.5 (stokje) vanillemerg
✓ Karamelsaus

Wat heb je nodig?

✓ Cakevorm
✓ Plasticfolie

Hoe maak je het?

Klop de gecondenseerde melk, de slagroom en het vanillemerg in een kom tot een romig geheel. Leg de plasticfolie in de cakevorm en zorg ervoor dat ze aan de zijkanten overhangen. Doe dan een dun laagje van het mengsel in de cakevorm en strijk het glad. Giet daar wat gesmolten chocolade en karamelsaus over in een zigzagvorm. Verdeel daar weer een laagje van het mengsel op en strijk weer glad. Ga zo verder tot aan de rand van de cakevorm. Leg de overhangende plasticfolie over de bovenkant van de cakevorm en zet die voor minimaal 1 nacht in de vriezer. Haal de ijstaart uit de vriezer en haal die uit de cakevorm met behulp van de plasticfolie. Plaats de ijstaart op een schaal en doe er nog wat karamelsaus overheen. Deel dan de heerlijke ijstaart uit op een lekkere warme zomerdag!

Ijstaart met karamel en chocolade

IJstaart met banaan, granola en frambozen

Wie had gedacht dat je met granola een ijstaart kon maken? Deze ijstaart is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Met dit ijstaart recept kan je dus lekker afkoelen in de zomer, ook als je aan de lijn zit.

Ingrediënten

✓ 150 ml volle melk
✓ 100 g pure chocolade (gesmolten)
✓ 200 g granola
✓ 75 g verse frambozen
✓ 4 bananen
✓ 3 medjoul dadels

Wat heb je nodig?

✓ Plasticfolie
✓ Cakevorm
✓ Blender

Hoe maak je het?

Om te beginnen, pel de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in een plastic zakje. Leg dan het zakje bananen in de vriezer voor minimaal 5 uur. Bekleed alvast de cakevorm met plasticfolie en zorg ervoor dat ze aan de zijkanten overhangen. Snijd vervolgens de dadels in stukjes en doe die samen met de bevroren banaan stukjes en de melk in de blender. Blend de ingrediënten samen tot het een consistentie heeft van softijs. Doe de helft van het bananenijs in de cakevorm en verdeel daar 75 g granola over heen. Strooi er dan de gesmolten chocola overheen. Smeer daarna de rest van het bananenijs eroverheen en verdeel weer 75 g granola en de gesmolten chocola er overheen. Vouw de overhangende plasticfolie over het ijs en zet die voor ongeveer 3 uur in de vriezer. Haal daarna de ijstaart uit de vriezer en leg die neer op een schaal. Garneer de ijstaart met de verse frambozen en de rest van de granola. Nu is de ijstaart klaar om er heerlijk van te kunnen genieten!

Meer zomerse inspiratie?

Ben jij op zoek naar nog meer zomerse recepten? Bekijk dan ook frambozen meringue ijstaart of zelf bubble tea maken voor meer inspiratie!

Ijstaart met banaan, granola en frambozen

Geschreven op: 1 juni 2023
Dionna
Stagiaire HighTea.nl
Als afstudeerstagiaire schrijft Dionna onder andere blogs voor HighTea.nl