Hapje uit Suriname: Surinaamse pasteitjes

In Nederland zie je vaak de standaard hapjes op tafel staan tijdens een feestje zoals worst, kaas en bitterballen. In Suriname hebben zijn ook een hapje voor ieder feestje, namelijk de Surinaamse pasteitjes! Wissel de kaas, worst en bitterballen eens om voor dit heerlijke hapje uit Suriname. Wij weten zeker dat je iedereen op je feestje zal verrassen met deze smaakexplosie.

Suriname

Ingrediënten (10 pasteitjes)

✓ 200 gram kipfilet
✓ 10 plakjes bladerdeeg
✓ 50 gram doperwten/wortelen
✓ 1 ui
✓ 1 maggiblokje
✓ 50 gram mais
✓ 1 tl surinaamse masala
✓ 1 tl kappertjes
✓ 1 tl sambal
✓ 1 ei
✓ 1 el ketjap
✓ 2 teentjes knoflook

Zo maak je Surinaamse pasteitjes

  1. Allereerst laat je de bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven op 200 °C
  3. Kook de kipfilet ongeveer 12-15 minuten gaar in een pan met water en het maggiblokje.
  4. Laat de kip een beetje afkoelen en trek de kip daarna met je handen uit elkaar tot kleinere stukjes.
  5. Hak vervolgens de knoflook fijn en snipper de ui.  Snij daarna de wortelen in kleinere stukjes.
  6. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de ui en knoflook tot de ui begint te glanzen.
  7. Daarna voeg je de wortel, kip, maïs, doperwten, kappertjes, sambal, masala en ketjap toe.
  8. Roer het geheel goed voor elkaar heen en bak het kort.
  9. Proef of het mengsel goed op smaak is, zo niet, voeg je wat zout en peper toe.
  10. Leg op elk bladerdeegplakje een ruime eetlepel van de vulling.
  11. Vouw de pakjes dubbel zo dat het er uit ziet als een driehoekje of halve cirkel. Druk de randjes goed dicht met een vork.
  12. Bestrijk de bladerdeeg met het ei.
  13. Tot slot bak je de Surinaamse pasteitjes ongeveer 18 minuten in de oven.

Wil je nog wat extra smaak aan de pasteitjes toevoegen? Serveer het dan met een beetje piccalilly of sambal ketchup (meng een beetje sambal door ketchup). Dit kan je er natuurlijk in bakjes naast zetten zodat ieder zelf kan dippen.

Ben je benieuwd geworden naar nog meer hapjes uit andere landen? Probeer dan eens Trdelnik of crêpes.

Suriname

Suriname

Geschreven op: 16 augustus 2021
Jessica
Redactie HighTea.nl
Als Content Medewerker werkt Jessica onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl.