Hapjes uit verschillende landen

Zullen we even vakantie vieren in onze eigen keuken? Ga mee op reis naar verschillende landen met deze hapjes uit verschillende landen! Naast de lekkere Nederlandse hapjes die je bij een high tea kunt maken, zijn er ook heerlijke hapjes uit andere landen die goed bij een high tea passen. Ben jij benieuwd hoe jij jouw high tea nog meer kunt uitbreiden? Lees dan verder en maak eens een jouw eigen vakantie high tea.

hapjes landen

Maizena koekjes uit Suriname

Een koekje bij de thee? Wat dacht je van heerlijke maizena koekjes uit Suriname! Ze worden ook wel ‘gomma koekjes’ genoemd. Je kunt ze heel snel en makkelijk maken en ze zijn heerlijk tijdens het drinken van een kopje thee. De koekjes zijn meestal rond van vorm en horen niet erg bruin gebakken te worden. De gekleurde suikermuisjes zorgen er toch voor dat de koekjes voorzien zijn van wat kleur. Naast roomboter, suiker en eieren, heb je alleen nog vanillesuiker, suikermuisjes en natuurlijk maizena nodig! I

Bereiding 

Als eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Daarna kun je beginnen met de bereiding van de maizena koekjes. Doe de eieren, boter, suiker en vanillesuiker in een ruime kom en meng dit goed door elkaar. Zeef de maizena en voeg dit beetje bij beetje toe tot je een mooi en egaal deeg hebt. Is het deeg te zacht? Zet deze dan ongeveer een uurtje in de koelkast, zodat het kan opstijven. Pak vervolgens een bakplaat en leg de bakpapier daarop. Nu kun je beginnen met het maken van de koekjes: maak bolletjes (ter grote van een walnoot) van het deeg. Wil je liever geen plakkerige handen? Doe dan een beetje maizena op je handen.

Druk de bolletjes van twee kanten met een vork aan, zodat je een ruitjespatroon krijgt en bestrooi het daarna met de suikermuisjes. Let op: zorg dat je de koekjes goed uit elkaar legt, want ze zullen namelijk wat groter worden. Bak de maizena koekjes ongeveer 15 tot 20 minuten en zorg dat ze niet (te) bruin worden! Ga jij dit recept uitproberen?

Cake uit Turkije

De Turkse keuken kent veel zoete hapjes. Bij thee is een cakeje uit Turkije dus ideaal! Het maken van zo’n cake neemt wel wat tijd in beslag. Dus, ben jij een middagje vrij en heb je zin in een kop thee? Maak dan meteen deze heerlijke cake erbij! De cake heet ‘Revani’ en komt uit Turkije. Je hebt er best wat ingrediënten voor nodig, dus pak gauw je notities erbij:

✓Volle yoghurt
✓Eieren
✓Suiker
✓ Vanillesuiker
✓Griesmeel
✓Meel
✓ Bakpoeder
✓ Water
✓Citroen
✓ Zonnebloemolie

Bereiding cake

Allereerst doe je de zonnebloemolie, yoghurt, eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en roer je dit tot een mengsel. Daarna voeg je de griesmeel, meel en bakpoeder toe aan het mengsel; roer dit daarna nog een keer. Vet vervolgens de bakplaat in en giet het beslag in de bakplaat. Laat dit 45 minuten bakken op 160 graden. Zijn de 45 minuten om en is het beslag gaar? Haal dan de cake uit de oven en laat het ongeveer een halfuur afkoelen. Als de cake is afgekoeld, kun je het in stukjes snijden.

Bereiding stroop

Als eerst pak je een pan en doe je er suiker in. Doe er daarna water bij en roer dit mengsel goed door. Laat het een half uur koken en doe daarna de sap van een halve citroen in de pan. Laat dit een kwartier koken. Als de stroop lauw wordt, giet je het over de cake heen. Als je wil, kun je ook nootjes over de cake strooien. Ben jij ook zo benieuwd hoe het cakeje smaakt?

cake turkije

Biscuits uit India

In India valt vaak de zin ‘chai and biscuits.’ De biscuits die gegeten wordt bij de chai, worden niet zelfgemaakt, maar koop je in de supermarkt. Als we de mensen in India mogen geloven, zijn dit drie heerlijke biscuits bij de chai: Parle-G, Brittania Rusk en Marie Gold. Parle-G lijkt een beetje op de welbekende koffieleutjes in Nederland. Zou het ook zo smaken? Brittania Rusk zijn kleine beschuitjes die lijken op kleine toastjes, maar dan in de vorm van beschuit. Marie Gold zijn ronde koekjes en die zullen heerlijk zijn, want ook deze soortgelijke koekjes zijn verkrijgbaar in Nederland! De Marie Biscuits van Pally lijken er heel erg op. Zou het ‘m in de naam zitten?

Macarons uit Frankrijk

Waarschijnlijk ken je ze wel: de zoete en schattig-uitziende macarons uit Frankrijk! Dit zijn hele kleine koekjes in verschillende kleuren en verschillende smaken. De macarons zijn luchtig en worden verbonden met een botercrème-vulling. Deze koekjes zijn ideaal bij het drinken van een theetje of bij een high tea. Je kunt de macarons makkelijk zelf maken en in twee delen opsplitsen. Het eerste deel is voor het deeg (de boven- en onderkant), het tweede deel is voor de vulling. Voor het deeg heb je nodig: suiker, water, eiwit, amandelmeel en poedersuiker. Voor de vulling, oftewel de botercrème, heb je nodig: water, suiker, eiwit, ongezouten boter (op kamertemperatuur) en bosbessenjam (op kamertemperatuur). Zo maak je zelf heerlijke macarons.

Ga jij naast deze heerlijke hapjes ook thee uit verschillende landen proeven?

macarons

Geschreven op: 23 juni 2021
Manisha
Redactie HighTea.nl
Als afstudeerstagiaire werkt Manisha onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl