Kokosmakronen met chocolade

Bereiding 30 minuten – baktijd 15 minuten – 24 stuks

Ben jij ook dol op kokos? Dan is dit recept echt iets voor jou! Je hebt maar drie ingrediënten nodig en je maakt ze snel en makkelijk. Nog een voordeel: de kokosmakronen zijn glutenvrij! Dus ook een heel goed recept als je bezoek krijgt. Dus: kan je geen genoeg krijgen van kokos? Dan zijn deze kokosmakronen met chocolade een must voor jouw baklijstje!

kokosmakronen chocolade

Ingrediënten 

✓ 400 gram gecondenseerde melk
✓ 500 gram kokosrasp
✓ 50 gram (pure) chocolade

Benodigdheden

✓ bakplaat
✓ bakpapier
✓ spuitzak

Zo maak je de kokosmakronen met chocolade

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Giet de gecondenseerde melk in een kom.
  3. Voeg dan 500 gram kokosrasp toe.
  4. Roer het goed door elkaar, laat het 5 minuten staan en roer het dan nogmaals door.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg klaar.
  6. Schep met een eetlepel een beetje van het mengsel uit de kom en maak hier een bolletje van. Is het mengsel te nat? Voeg dan nog wat kokosrasp toe. Is het mengsel te droog? Voeg dan nog wat gecondenseerde melk toe.
  7. Als je mooie balletjes kan draaien, dan kun je de bakplaat ermee gaan vullen.
  8. Schuif de kokosmakronen voor 10 tot 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
  9. Haal de kokosmakronen uit de oven en laat ze afkoelen.
  10. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
  11. Pak de spuitzak erbij en giet de gesmolten chocolade erin.
  12. Knip het puntje van de spuitzak eraf en spuit voorzichtig de chocolade over de makronen.
  13. Als je chocolade over hebt, dan kun je het op een schoteltje gieten en de makronen er met de onderkant indippen.

Zet een kopje koffie of schenk een kop thee in en serveer er lekkere chocolade makronen bij. Leuk voor als er vrienden of familie op de koffie (of thee) komen. Of als je iets te vieren hebt. Wil je er een hele high tea van maken? Serveer er dan bijvoorbeeld ook nog verschillende sandwiches bij en lekkere mini fruittaartjes. Geniet ervan!

Geschreven op: 14 oktober 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als blogger verzorgt Marel de content, blogs en fotografie voor HighTea.nl