4x Sandwiches voor bij de High Tea

Is het weer tijd voor een High Tea? Dan kun je mooi al die hapjes gaan verzamelen. Je denkt al snel aan al die zoetigheden: taartjes, koekjes en cakes. Maar eigenlijk horen de hartige hapjes er natuurlijk ook bij. Bij de echte klassieke Engelse Afternoon Tea ontbreken de sandwiches natuurlijk nooit. Daarom hebben we 4 lekkere sandwiches voor jou op een rijtje gezet. En daarbij hebben we natuurlijk voor ieder wat wils: vlees, vis, vegetarisch en vegan sandwiches. Welke is jouw favoriet?

sandwich

Wist je dat een High Tea officieel uit drie gangen bestaat? Daarom hebben de meeste etagères ook 3 lagen. Onderin leg je de sandwiches, want je begint met hartig. Daarna ga je naar het midden; hier liggen de scones. Scones horen niet bij hartig en niet bij zoet, omdat ze er eigenlijk een beetje tussenin zitten. Als je van zoetigheid houdt, dan kun je ook kiezen voor chocolade scones. Na de scones komt de laatste gang: de zoete hapjes. Net als bij het dineren sluit je af met zoete desserts.

We hebben 4 lekkere sandwiches voor je uitgezocht:

Komkommer sandwich

Een echte klassieker; de komkommer sandwich. Heel eenvoudig en erg lekker. Hiervoor heb je drie sneetjes witbrood nodig, komkommer in schijfjes en kruidenkaas. Je kunt eventueel nog wat toevoegen als je dat lekker vindt, maar dit is de perfecte basis van jouw komkommer sandwich. Pak een boterham, bestrijk die met roomkaas en leg de komkommers erop. Pak dan weer een boterham, leg die daarop, bestrijk weer met roomkaas en beleg met komkommers en leg dan de bovenste boterham erop. Snijd diagonaal door en je hebt twee sandwiches.

BLT sandwich

Een hele populaire en lekkere sandwich is de BLT: bacon, sla en tomaat. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

✓sneetjes witbrood
✓bacon
✓sla
✓tomaten
✓mayonaise

Bak de bacon knapperig in een koekenpan. Besmeer ondertussen je witbrood met mayonaise. Leg daar de bacon, sla en tomaat bovenop. Herhaal dit nog een keer, zodat je drie boterhammen op elkaar hebt. Snijd de boterham diagonaal door en je hebt een BLT sandwich.

Sandwich met zalm

Nog zo’n lekkere: de sandwich met zalm! Pak drie sneetjes witbrood en bestrijk die met roomkaas. Leg hier een plakje zalm op. Herhaal dit dan nog een keer, tot je drie lagen hebt. Snijd het brood diagonaal door en je hebt een zalm sandwich. Eventueel kun je er ook sla of komkommer tussen doen. Dit zorgt ervoor dat je een ‘bite’ hebt.

Humus en groente sandwich

Natuurlijk moest er ook nog een sandwich tussen zitten voor de veganisten onder ons. Pak er drie sneetjes brood bij en besmeer met humus. Beleg vervolgens met verschillende soorten groenten. Ik vind zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven en komkommer altijd erg lekker, maar je kunt ook voor gegrilde groenten en sla gaan. Herhaal dit dan nog een keer en sluit af met een boterham. (Drie boterhammen in totaal dus). Snijd het brood diagonaal door en je hebt heerlijke vegan sandwiches!

Vegan High Tea’s zijn steeds vaker verkrijgbaar en zijn ook erg leuk om zelf in elkaar te draaien. Je kunt deze sandwiches maken, vervolgens de vegan scones aanbieden en afsluiten met een vegan chocolade cupcakes. Heerlijk én ook nog eens plantaardig.

Als je wil kun je ook de korstjes van de boterhammen afsnijden. Zo zie je ze vaak bij een High Tea. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de korstjes altijd ook wel erg lekker vind. De keuze is aan jou!

sandwiches

Geschreven op: 1 maart 2021
Marel
Redactie HighTea.nl
Als Content Manager werkt Marel aan redactionele teksten en blogs voor HighTea.nl