Zelf Chai Tea Latte maken

De Chai Tea Latte: een paar jaar geleden nog redelijk onbekend, tegenwoordig overal te verkrijgen. Koffietentjes, horeca gelegenheden en zelfs supermarkten verkopen zakjes of blikjes Chai Tea. Het is een kruidig en warm drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom. In het drankje zit vrijwel geen cafeïne: het is qua cafeïnegehalte te vergelijken met dat van groene thee. Klinkt goed, toch? Ga snel aan de slag!

kopje chai latte

Ga aan de slag

Voor het maken van een Chai Tea Latte kun je gebruik maken van zwarte thee. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een kant en klare Chai Tea Latte mix, deze zijn te koop in o.a. thee winkels, natuurvoedingswinkels en supermarkten.

Ingrediënten (voor 4 porties)

✓ 2 kruidnagels
✓ 2 theelepels gemalen kaneel
✓ 2 theelepels gemalen kardemom
✓ 1 theelepel gemalen nootmuskaat
✓ 4 zakjes zwarte thee
✓ 400 ml amandel- of havermelk
✓ 4 theelepels honing (optioneel)

Zo maak je Chai Tea Latte

Allereerst zet je een steelpannetje op halfhoog vuur en doe je er 500 ml water in. Vervolgens voeg je de kruidnagels, de kardemom en de nootmuskaat toe. Roer dit goed door en laat de smaken in het water trekken. Het water mag gerust een paar minuten koken.

Je kunt nu het vuur uitzetten. Hang de vier theezakjes in het pannetje. Laat dit even trekken. Ondertussen kun je in een ander pannetje of melkopschuimer de amandel- of havermelk opwarmen. Het is belangrijk dat je de melk niet laat koken.

Pak nu een grote mok en giet de thee door een klein zeefje in de beker, zodat de kruiden niet in de mok belanden. Giet nu de melk erbij en voeg naar smaak nog wat kaneel en honing  toe. En klaar is je Chai Tea Latte! Ben jij wel fan van  warme herfst drankjes? Probeer dan ook eens de Pumpkin Spiced Latte te maken. Wil je liever wat lekkers voorbereiden waar je meerdere dagen van kan genieten? Maak dan eens deze gezonde Carrotcake!

chai tea latte

Geschreven op: 19 september 2022
Anne
Redactie hightea.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl