De lekkerste fruithapjes voor bij de High Tea

Of je nu een liefhebber bent van verfrissende smaken, kleurrijke presentaties of gewoonweg gezonde lekkernijen, fruit is altijd een goede keuze om je High Tea naar een hoger niveau te tillen. Het toevoegen van een variëteit aan kleurrijke, sappige vruchten aan je hapjes assortiment voegt niet alleen een vleugje zoetheid toe, maar zorgt ook voor een feestelijke en gezonde touch. Bekijk de lekkerste fruithapjes voor bij de High Tea en doe alvast wat inspiratie op!

Fruit Spies

Fruitsalade

Een frisse fruitsalade is nooit verkeerd. Kies jouw favoriete fruit, maak het fruit schoon en meng het bij elkaar in een grote kom. Serveer het met wat verse munt en strooi er eventueel nog wat kokosflakes over.

Fruitspiesjes

Fruitspiesjes zijn heel snel en makkelijk te maken. Gebruik hiervoor fruit zoals aardbeien, kiwi, appel of mandarijn. Begin met het wassen van het fruit en het verwijderen van de eventuele kroontjes. Rijg het fruit aan de spiesjes en garneer ieder spiesje met een blaadje munt. Ook lekker: aardbei en pannenkoek spiesjes. Rijg een aardbei aan de spies, vervolgens een stukje opgerolde pannenkoek, om en om. Even bestrooien met poedersuiker en klaar.

Fruit borrelplank

Met een kleurrijke en gezonde fruit borrelplank maak jij iedereen héél blij! Kies verschillende soorten fruit. Snijd de verschillende soorten fruit in stukjes, plakjes of blokjes en verdeel al het fruit over de borrelplank. Als je wil kun je er nog een lekkere dip bij serveren, zoals bijvoorbeeld een yoghurtdip. Geniet van dit kleurrijke geheel!

Smoothie

Het is dan weliswaar geen hapje, maar een smoothie is wel erg verfrissend en ook nog eens gezond. Het is een verfrissende manier om makkelijk genoeg fruit binnen te krijgen. Mix er lekker op los met fruit, (plantaardige) zuivel en verse kruiden. Serveer de smoothies in kleine glaasjes. Uiteraard kun je ook gaan voor een echte smoothie bowl.

Op zoek naar meer gerechten met fruit?

Ben je op zoek naar meer gerechten met fruit voor bij de High Tea? Probeer dan ook zeker deze fruittaart of mini fruittaartjes. De combinatie van fruit en taart is altijd een goed idee, en deze taartjes staan daarnaast ook nog eens heel erg leuk bij een High Tea.

Zelf een High Tea organiseren

Heb je de smaak te pakken en wil je graag zelf een High Tea organiseren? Bekijk dan zeker eens deze tips om een High Tea bij jou thuis te organiseren. Bereid een aantal zoete en hartige hapjes, zet de waterkoker alvast aan en geniet samen met je gezelschap van een echte High Tea!

Fruitspiesjes

Geschreven op: 13 juni 2023
Anne
Redactie hightea.nl
Als Content Medewerker werkt Anne onder andere aan het schrijven van blogs voor HighTea.nl